Ekonomi
29 Oca 2024 11:01 Son Güncelleme: 29 Oca 2024 11:12

Fatih Altaylı’dan seçim öncesi emekliye ek zam iddiası! Hem tarih hem de oran verdi…

Fatih Altaylı, kendisine ait YouTube kanalından yayınladığı videoda seçime 1 hafta kala emekliye yüzde 40'a kadar ek zam yapılabileceğini söyledi.

Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu rakam yüzde 37,57 oranında kaldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını yüzde 5 olarak duyurdu.

2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan eden Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı.

AK Parti'nin emekliye yüzde 5'lik ek zam kararına tepkiler sürerken, kulislerde iktidarın yerel seçimden önce emekliye ek zam yapacağı iddiası konuşulmaya başlandı.

FATİH ALTAYLI’DAN MURAT KURUM’A TEPKİ

Kendisine ait YouTube kanalında gündemi değerlendiren gazeteci Fatih Altaylı, emekli maaşlarına yapılması beklenen zam ve AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'un açıklamaları hakkında konuştu.

Altaylı, Kurum’un kentin güvenliği ve emekli maaşı zammı vaatlerinde bulunmasına anlam veremediğini belirterek özellikle kent güvenliği ile ilgili bir konunun belediye başkanının yetkisinin dışında olduğunu vurguladı.

HEM TARİH VERDİ HEM DE ORAN AÇIKLADI

Altaylı açıklamalarının devamında ise emekli maaşlarına yeni zam beklentisi ile ilgili konuştu. Zamla ilgili bir talebin ve beklentinin oluştuğunu vurgulayan Altaylı, zamla ilgili tarih ve oran verirken şu ifadeleri kullandı:

“Emekliler arasında bir keyifsizlik olduğu, emeklilerin bazılarının kızgın olduğu falan muhakkak rapor ediliyor. Ve seçimi kazanmak için onlara gerekirse seçime 1 hafta kala yüzde 30 yüzde 40 zam daha yapılabilir yani. Hiç kuşkun olmasın. Merkezi hükümete sahip olmanın avantajı bu. Seçim ekonomisi uygulayabiliyorsun. İster yerel, ister genel, ister Cumhurbaşkanlığı olsun. Bunu uygulama şansları var.”

MURAT KURUM NE DEMİŞTİ?

AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum, seçim vaadi olarak emekli maaşlarına zam yapılacağını söylemişti. Kurum, "İhtiyaç sahibi emeklilerimiz için her ay İstanbul Kartlarına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacağız" şeklinde konuşmuştu.