Medya
06 Mayıs 2021 13:27 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2021 13:47

Fatih Altaylı’dan Sağlık Bakanlığı’na sert sözler!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen haftaya göre 100 bin kişi başına düşen vaka sayısının en çok azaldığı iller paylaşımının, Sağlık Bakanlığı'nın geçen hafta paylaştığı verilerle uyuşmadığı ortaya çıkmıştı. Bu duruma bir eleştiri de Fatih Altaylı'dan geldi.

Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs vaka sayısına göre açıkladığı il sıralama tablosundaki verilerle, bakanlığın haftalık vaka sayısı tablosunun uyuşmadığının ortaya çıkmasını okurlarına hatırlatan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Yalan da bir zeka işi olduğu için zurna dün ‘zırt’ dedi" ifadelerini kullandı.

“Birinden biri, muhtemelen ikisi birden yalan yani” diyen Altaylı, “İki yalanı üst üste koyup tek bir ortak yalan üretememişler belli ki! Buradan iktidarın çıkarması gereken ders, bence bir kez daha liyakat. Doğru düzgün yalan üretebilmek için bile liyakat gerek. Belli ki artık orada bile sorun var” şeklinde yazısını sürdürdü.

Altaylı yazısının devamında, Sağlık Bakanı'nın '60 milyon vatandaşımıza aşı yapmalıyız' açıklamasını hedef aldı. Bakan Koca'ya 'Ne zaman Bakan Bey, ne zaman?' diye soran Altaylı yazısına şu satırlarla devam etti:

"Sağlık Bakanı Koca, ben dahil konuştuğu herkese “Mesele sayıda değil, mesele aşıların ne zaman geleceğinde. Evet bazı ülkeler çok yüksek sayıda aşı siparişi açıklıyorlar ama bu aşılar ne zaman gelecek önemli olan o. Biz Çin’den 100 milyon aşı alacağız, 25 milyon da Biontech gelecek. Ama bunlar Mayıs ayına kadar gelecek. Sonrasının bana bir faydası yok ki. Sonra zaten bollaşacak ama biz yazdan önce 60 milyon vatandaşımıza iki doz aşılama yapmalıyız.

Bakan’ın bu iddialı sözleri ne yazık ki, gerçekleşmedi.

Çin’den 100 milyon aşı gelmedi.

Biontech ise daha güvenilir çıktı.

Bu arada bol bol yerli aşı gazı verildi ama biliyoruz ki, her şey yolunda gitse daha 2022’ye yerli aşı anca çıkacak.

Bakan Koca dün yine bir açıklama yaptı ve Sinovac’tan 100, Biontech’ten 60, Sputnik’ten 50 milyon aşı geleceğini söyledi.

Bakan Bey’in ünlü sorusunu biz de ona soralım bu kez.

“Ne zaman Sayın Bakan, ne zaman?”

İlk iki doz Sinovac’ı olanların üçüncü doz olma zamanı geliyor yakında. Farkında mısınız?”"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN