Medya
26 Mar 2021 13:45 Son Güncelleme: 26 Mar 2021 15:31

Fatih Altaylı'dan 'Ne zaman adam oluruz' açıklaması! 'Yellenme' ifadesiyle kimi hedef aldı?

Fatih Altaylı dün köşesinde "Ne zaman adam oluruz" sorusuna karşılık "İmam orta yerde yellenmediği zaman" yazmıştı. Akıllara Ayasofya imamı gelince bugün açıklama yapma gereği duydu...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısına bugün açıklama getirmek zorunda kaldı. Altaylı köşesinin geleneksel "Ne zaman adam oluruz" sorusuna "İmam orta yerde yellenmediği zaman” cevabını yazmıştı. Bu ifadenin ardından ise akıllara son haftaların gündemden düşmeyen Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın gelmişti. 

Fatih Altaylı, bugün köşesinde bir açıklama yaparak o cümlesiyle kastettiği kişinin Boynukalın olmadığını söyledi. Altaylı, yazısında kastettiği şeyin ne olduğunu da açıkladı: "Bahsettiğim AK Parti kongreleriydi. Her yere Temizlik Maske Mesafe diye yazanların böyle bir görüntü vermesiydi. Emsal olması gerekenlerin sui misal olmasıydı" 

İşte Fatih Altaylı'nın o yazısı...

EMSAL Mİ, MUİ MİSAL Mİ? 

Dünkü "Ne zaman adam oluruz"da “İmam orta yerde yellenmediği zaman” diye yazınca bazıları Ayasofya Camii İmamı Boynukalın’dan bahsettiğimi zannetmiş.

Türkçe’nin geldiği hal bu olunca böyle zannedilmesi de normal. Ama kastım o değildi.

Bahsettiğim AK Parti kongreleriydi. Her yere Temizlik Maske Mesafe diye yazanların böyle bir görüntü vermesiydi. Emsal olması gerekenlerin sui misal olmasıydı.