Eğitim
04 Ağu 2022 16:38 Son Güncelleme: 04 Ağu 2022 16:41

Fatih Altaylı'dan KPSS yorumu: Mülakat diye bir şey uydurmuşlar, cart diye eleniyorsun

KPSS skandalı hakkında köşesinde değerlendirmede bulunan Habertürk yazarı Fatih Altaylı dikkat çeken ifadeler kullandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, KPSS'de çıkan çok sayıda sorunun Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavında çıkan sorularla aynı olmasını değerlendirdiği yazısında, "Şimdi herkes “KPSS iptal edilmeli. Haksızlık olduğu aşikar” demeye başladı. Doğru haksızlık var ama ne önemi var ki! Siz KPSS'nin bir halta yaradığını mı düşünüyordunuz? Bence Türkiye’de bundan daha fuzuli, bundan daha boşa masraf bir sınav daha yoktur. Yıllardır izliyoruz hep birlikte.

Adam ya da kadın KPSS birincisi olmuş. Oldukça yüksek bir puan almış. Ya tümden birinci ya da kendi alanında birinci. Ne oluyor sonra… Kamuda işe mi alınıyor? Tabii ki, alınmıyor. Geçmiş yıllar onlarca örnekle dolu. Mülakat diye bir şey uydurmuşlar. Giriyorsun mülakata, 1. olduğun alanla ilgili bir işe yerleştirilmek için. Cart diye eleniyorsun." ifadelerini kullandı.

Mülakatta başarılı olmak için AK Parti teşkilatlarında görev alınması gerektiğini savunan Altaylı, "Mülakata giren partiye hizmet etmemiş, gençlik kollarından gelmiyor. Anası, babası, dayısı, halası, amcası, eniştesi partili değil. Daha fenası bir cemaatin, bir tarikatın mensubu da değil. O yüzden boşuna KPSS’yi tekrarlatıp parayı sokağa atmayın. Zaten haybeye yaptığınız bir sınavdı. Haybeye tekrarlamayın." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...