Medya
21 Ağu 2018 12:44 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:48

Fatih Altaylı'dan köşe arkadaşına ortalığı karıştıracak gönderme!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı oyuncu Talat Bulut hakkındaki taciz iddialarını köşesine taşımıştı. Alçı'ya Fatih Altaylı'dan yanıt gecikmedi

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 17 Ağustos Cuma günü oyuncu Talat Bulut hakkındaki taciz iddialarını köşesine taşımıştı.  Nagehan Alçı dünkü yazısında, Talat Bulut davasına kadın savcının bakması gerektiğini savunmuş ve medya sektöründeki tacizlere değinmişti.  Nagehan Alçı, "Bunun gibi hikaye çok, bunu yolu medya koridorlarından geçmiş herkes biliyor. O hikayelerin kahramanlarının gün yüzüne çıkması için birilerinin dürüstçe konuşmaya başlaması gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bir başka Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise  bugünkü yazısında Alçı'ya göndermede bulunarak, 'çocuk istismarına' karşı da aynı duyarlılığı beklediğini yazdı.

İşte, Altaylı'nın yazısındaki o bölüm;

"Hürriyet’ten Ayşe Baykal şahane yazmış.
Ya da benim de savunduğum tezi onadığı için bana şahane geliyor.
ABD’deki MeToo hareketi başlayıp, ünlü aktrisler uğradıkları tacizleri anlatmaya başlayınca “Tacize boyun eğerek yükselmeyi kabullenenler, tacize boyun eğmeyen kadınların haklarını elinden aldıkları için , tacizciler kadar olmasa da 2. dereceden suçludurlar. “
Sevgili Ayşe de bunu söylüyor hemen hemen.
Ama daha iyi ifade etmiş.
Eline sağlık.
Talat Bulut meselesine kadın bir savcı baksaydı, belki daha adil bir karar çıkardı diyen Nagehan Alçı’ya verdiği yanıt da çok hoş.
Bunun cinsiyetle değil insanlıkla ilgisi olduğunu söylemiş.
Ben de savcılık, hakimlik gibi makamların gerçeği aramada daha hassas olması gerektiğini ve bunun cinsiyetten bağımsız olması gerektiğine inanırım.
Sonunda kadın haklarını savunmak için kadın, eşcinsel haklarını savunmak için eşcinsel savcı aramak zorunda mı kalalım?
Bu listeyi uzatmak da ayrıca mümkün.
Önemli olan insanların haklarını savunacak, insanlıktan başka hiç bir yere bağı olmayan hakimler ve savcılar bulunmasıdır.

Sektör takipsizlik vermedi

Ayrıca Nagehan Alçı çok da dertlenmesin.
Talat Bulut hakkında savcılık takipsizlik vermiş olsa da, daha önce de söylediğim gibi toplumun önemli bir bölümü ve sektör takipsizlik vermedi.
Hatta sektörün “Oh be sonunda biri çıkıp konuştu” dediğini zannediyorum.
Talat Bulut konusunda gösterdiğiniz haklı hassasiyeti tarikat yurtlarındaki tacizler, çocuk istismarları konusunda da aynı sertlikte göstermesini bekliyorum."