Medya
02 Mayıs 2020 14:13 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2020 14:24

Fatih Altaylı'dan kendisini tehdit eden Cemal Enginyurt'a yanıt: Herkes haddini bilecek

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "İnanç vergisi alınsın" diyen Fatih Altaylı için "Fatih Altaylı denen zavallı, gördüğüm ilk yerde düşman muamelesi göreceksin" demişti. Altaylı o sözlere cevap verdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Diyanet vergisi" adlı yazısında "Birkaç gün önceki yazımda 'O zaman eşcinsellerden vergi almayın' dememi bazıları hiç vergi alınmasın diye yorumlamış. Olur mu öyle şey. Ben sadece Diyanet payı alınmasın dedim. Hatta daha da açık bir teklifim var. 'İnanç vergisi' diye bir vergi koyulsun. 'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar bu vergiyi ödemesin. Çünkü bazıları diyor ki, 'Almanya’da kilise vergisi var.' Doğru var. Hristiyanım diyenler, kiliseye gidenler veriyor." ifadesini kullanmıştı. 

Altaylı'nın bu önerisine birçok kesimden tepki yağdı. Bunlar arasında en sert tepki ise MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi. 

Enginyurt sosyal medya hesabından Altaylı'nın teklifini hatırlatıp, "Altaylı yine kaşınmışsın.
Küfür, hakaret, senin için iltifat yerine geçiyor. Sinsi bir şekil de, Dinsizlik propagandası yapıyorsun. Azdınız, kudurdunuz.." ifadelerini kullandı. 

Enginyurt bir sonraki tweetinde ise "Fatih Altaylı, yarınki yazında Cenazemi CAMİDEN kaldırmayın diye vasiyet et. Aksi halde,senin için hoş olmaz. Seni en iyisi yaksınlar.
Toprakta bile pislik bulaştırırsın." ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı'dan MHP'li Enginyurt'a cevap gecikmedi. Fatih Altaylı, Habertürk'teki köşesinde bugün MHP'li vekil için yargıya gideceğini açıkladı.

Fatih Altaylı konuyla ilgili olarak 'İki nedeni var' başlıklı yazısında şunları yazdı:

Söylemediğim, ağzımdan çıkmayan sözler üzerinden bana tehdit ve hakaret kampanyası yürüten iki vekil hakkında ‘Ne yapacaksın?’ diye soranlar var.

Ne yapacağım. Tabii ki, yargıya gideceğim.

Tehdit ve hakaret ve hedef gösterme öyle kolay işler değil.

Herkes haddini bilecek.

Bu kadar mı?

Evet bu kadar!

Bazı okurlar “Birkaç gün önce sağlık çalışanlarına dokunanı döverim boyum 190 diyordun. Cemal Enginyurt’a da desene” demişler.

İki nedenle böyle bir şey söylemem.

1- Kendisi öyle veya böyle bir milletvekili. Seçmenlerine saygımdan ötürü böyle bir şey söyleyemem.

2- Aynı kişi daha önce emekli Albay Ali Türkşen’e sallamış Türkşen’den "Yiğidim buradan boş sallama, yakın düşeriz bir gün laf çakmak nasıl olur kısa mesafeden gösteririm ben sana. Türk Ordusu'nun şerefini iki paralık edenlerle yan yana durmaya devam...” yanıtını alınca sesi soluğu ve hatta nefesi kesilmişti. Yani anladınız siz onu!