Gündem
21 Şub 2023 20:48 Son Güncelleme: 21 Şub 2023 20:54

Fatih Altaylı'dan 'Kasımpaşa' düzeltmesi! "Hukuki sorun yaşamamak için..."

Gazeteci Fatih Altaylı'nın Diyanet İşleri Başkanlığının depremzede çocuklarla ilgili gündem olan fetvasına verdiği "Sapıklar" tepkisinin ardından Diyanet, Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Altaylı ise bu duruma Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu paylaşarak yanıt vermişti. Altaylı son olarak yaptığı paylaşım ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğu gazeteci Fatih Altaylı yanıtını sosyal medya hesabı üzerinden Kasımpaşa Spor Kulübü'nün görselini yayınlayarak verdi. Ancak, Altaylı akşam saatlerinde Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logolarını kullanmasına itirazlarının olduğunu hukuki sorun yaşamamak için de yeni bir görselle yanıtını yinelediğini duyurdu.

Gazeteci Fatih Altaylı, 'evlatlık depremzede' fetvasından sonra ‘kasten suizanda bulunulduğunu’ iddiasıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Diyanet İşleri'ne sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Altaylı, "Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır" diyerek Kasımpaşa Spor Kulübü'nün logosunu paylaştı. Fatih Altaylı'nın bu yanıtla içinde 'Kasımpaşa' kelimesinin geçtiği ve 'umurumda bile değil' anlamına gelen argo bir cümleye gönderme yaptığı 'tahmin' ediliyor. 

Bu paylaşımı kısa sürede sosyal medyada trend topic olurken Altaylı'dan akşam saatlerinde yeni bir paylaşım geldi. 

Fatih Altaylı paylaşımında;

"Değerli takipçilerim Diyanet İşleri Başkanlığında görevli bazı kişilerin depremzede kız çocuklarının evlatlık edinilip nikaha alınabileceğine ilişkin açıklamasına yönelik tepkime Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu davaya yanıtımı bugün bir görselle verdim. Ancak Kasımpaşa Spor Kulübü bu görselin telif haklarının münhasıran kendilerine ait olduğunu ve bu tür maksatlarla kullanılamayacağını tarafıma bildirdi ve bir de açıklama yaptı. İlgili kulüp ile hukuki sorun yaşamamak için yanıtımı bu kez farklı bir görselle gönderiyorum" ifadelerine yer verdi.