Polemik & Kulis
31 Tem 2018 09:20 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:47

Fatih Altaylı'dan Hürriyet Okur Temsilcisi Bildirici'ye yanıt: Habertürk de yapmış ise...

Medyada mahreçsiz haber kullanma polemiği sürüyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinden Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'ye yanıt verdi.

Hürriyet Okur Temcilcisi Faruk Bildirici dün, Habertürk'ün Hürriyet'in bir haberini kelimesi kelimesine aldığını ve kendi haberiymiş gibi gösterdiğini yazmış aynı zamanda Fatih Altaylı'nın da bu konuya ilişkin yorumunu doğru bulduğunu söylemişti. Altaylı da bugünkü köşesinde konuya ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu.

Altaylı şu ifadeleri kullandı: Ama Habertürk yapmış ise Habertürk’ün de yaptığı ayıp.Kimin yaptığının önemi yok.Kim yaparsa yapsın bu emek hırsızlığıdır.

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısından "Kim yaparsa yapsın hırsızlıktır" başlıklı o bölüm: 

Habertürk internet sitesinin bir haberinin tüm medya tarafından kaynak gösterilmeksizin kullanılması üzerine “Kaynak gösterin” diyerek feveran ettiğim yazıya Posta’nın Genel Yayın Yönetmeni sevgili Emre İskeçeli yanıt verdi önce.

Haberin içinde minik bir Habertürk kelimesi geçiyormuş.

Hürriyet’te ise sevgili Faruk Bildirici “Altaylı haklı, yaptığımız ayıp ama aynı şeyi Habertürk de yapmış” diyerek aylar önce Hürriyet’in bir haberinin Habertürk’te mahreç gösterilmeden kullanıldığını hatırlatmış.

Dikkat etmemişim, kimse de bir şey söylememiş düne kadar. Ama Habertürk yapmış ise Habertürk’ün de yaptığı ayıp.

Kimin yaptığının önemi yok.

Kim yaparsa yapsın bu emek hırsızlığıdır.