Medya
14 Haz 2013 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

FATİH ALTAYLI'DAN GEZİ TEPKİSİ; ''BANA YALAKA DİYEN BAŞBAKAN'A KOŞUYOR''

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Erdoğan ile görüşen Gezi temsilcilerine tepki gösterdi.

Başbakan röportajı sonrası eleştiri oklarının hedefi haline gelen Fatih Altaylı, Erdoğan ile görüşen Gezi temsilcilerine tepki gösterdi.

Altaylı, kendisine yapılan "röportajda doğru düzgün soru bile soramadı" eleştirilerine bir cevap yazısı daha kaleme aldı. Altaylı, kendisini çanak soru sormakla eleştirenlere de "Bana soru soramadın diyenler, kapalı kapılar ardında Başbakan’la gülüşüyor" diyerek tepkisini gösterdi.

İşte Altaylı’nın köşesinden Gezi temsilcilerini eleştirdiği yazısı:

“O insanlar çapulcu değil. İçlerinde marjinaller, yasa dışı gruplar da olabilir, ama çoğunluğu bizim de çevremizden, hatta sizin bile çevrenizden insanlar, demedim mi? Hepsini dedim. Bütün bunlar bir Başbakan’a nasıl söylenebilirse, nasıl söylenmeliyse öyle dedim. Ama öfkeli kalabalık kurban arıyordu, o günün kurbanı bendim.

Önceki gün de Gezi Parkı eylemcilerinden bir grup, Başbakan’la oturup saatlerce konuştu. Fotoğraflara baktım. Herkes gülüyordu. Ne konuşuldu diye merak ettim. Sordum soruşturdum. İçeriği ve sohbetteki üslubu öğrendim.

Ben Teke Tek’te hangi üslupta konuştuysam, ne dediysem üç aşağı beş yukarı aynı üslup ve aynı söylem kullanılmış. Tek fark, benim tüm bunları kameralar önünde yapmış olmam, onların ise kapalı kapılar ardında. Ve herkesin unuttuğu bir şeyi de ne yazık ki kendim hatırlatmak zorunda kalıyorum. Gezi Parkı tartışması, benim programdan beri o programda söylenen sözler üzerinden yürüyor.”