Gündem
04 Oca 2024 08:08 Son Güncelleme: 04 Oca 2024 09:01

Fatih Altaylı’dan FETÖ’cü ve Pelikancılar çıkışı! ‘AK Partili bir tanıdığım…’

İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek ve İsrail’e Lanet” mitinginde yaşanan yumruklu saldırı olayının ardından paylaştığı “eline sağlık” mesajı dolayısıyla hakkında soruşturma açıldığı konuşulan gazeteci Fatih Altaylı, 10 gün kadar önce AK Partili bir tanıdığının “Partideki FETÖ’cüler sana hamle yapacak” dediğini anlattı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Fatih Altaylı, “Yaklaşık 10 gün önce AK Parti içerisinden biri arayıp dedi ki, ‘FETÖ’cüler içeride halen varlar ve sana karşı hamle yapacaklar. ‘Böyle bir güçleri var mı?’ dedim. ‘Var, partide yeniden örgütleniyorlar’ dedi. Tipik Fetullah işi, çok net. Eski Fetullahçı kadroların işi. Pelikan ve Fetullah el ele. Zaten aralarında çok fark yok. Onların yaptığı iş” diye konuştu.

“BEN ÇEŞİTLİ VESİLELERLE HAFTADA BİR İFADE VERİYORUM, ORTADA KÖPÜRTÜLECEK BİR ŞEY YOK”

Bu yaşananları beklediğini söyleyen Altaylı, suçlamaların abuk sabuk olduğunu belirterek, “Burada kıyametin kopma nedenini anlamıyorum. Ben çeşitli vesilelerle haftada bir ifade veriyorum. Normal. Ortada köpürtülecek bir şey yok” dedi.

“CİNER’DEN AYRILINCA OLMAM DİYE DÜŞÜNDÜLER”

YouTube yayınları ses getiren Altaylı, “CİNER’den ayrılınca olmam diye düşündüler. İnsanın söylediklerinin toplumda karşılığı olunca oluyor. Ben de medeni ve hukukun geçerli olduğu ülkede bir gazeteci nasıl davranırsa öyle davranıyorum. Türkiye’de baskı rejimi var diye düşünmeden gazetecilik ve yorumculuk nasıl yapılırsa ona devam ediyorum. Açık söylemek gerekirse bundan rahatsız olan, iktidar değil, troller ve geçmişten beri benimle hesabı olanlar” ifadelerini kullandı.

“30 SENEDİR KORUMAYLA YAŞIYORUM, VEFAT EDİNCEYE KADAR YANIMDA”

“30 senedir korumayla yaşıyorum” diyen Altaylı, “1994’te devlet bana koruma tahsis etti, vefat edinceye kadar yanımda. Türkiye’de gazetecilik bugün zor da dün kolay mıydı?” diye sordu.

“O TWEET’İ TEST AMAÇLI ATTIM”

Altaylı, tartışma yaratan “eline sağlık” mesajını hangi niyet ve maksatla attığını da şöyle açıkladı:

““O an yanımda reklamcı arkadaşım vardı. Dedim ki, ‘Bir tweet atacağım. İki taraftan birden küfür yiyeceğim.’ Ve attım. Arkadaşım ‘Kimi kastediyorsun’ dedi. ‘Kim kimi anlarsa onu. Sen şimdi tartışmaya bak’ dedim. Çünkü biliyorum, herkes kendi açısından algı yapacak. Ben test amaçlı attım. 3-4 saat sonra yazdım bunu. Dedim ki ‘Bir test yaptım, sonucunu aldık.’ Niyetim toplumdaki bölünmeyi görmek ve göstermekti. Bunca yıl suçu ve suçluyu övmemişim şimdi mi öveceğim?”

“ANAYASAL DÜZENİ KORUMAYA YEMİN ETMİŞ İNSANLARIN ANAYASAL DÜZENE BAŞKALDIRMAYI SAVUNACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM”

“Birincisi, herkes birbirine saldırmak için fırsat kolluyor. Müthiş bir bölünmüşlük var. İki, Türkiye’de anayasa üzerine yemin etmiş insanlar, anayasal düzene başkaldırıyı neredeyse savunur hale gelmiş. Bunu beklemiyordum. Bölünmüşlüğü bekliyordum. Sadece bunun ne kadar hızda ve nasıl olacağını görmeyi merak ediyordum. Ama anayasal düzeni korumaya yemin etmiş insanların anayasal düzeni başkaldırmayı savunacağını tahmin etmiyordum, çok şaşırdım.”