Medya
18 Mar 2021 15:13 Son Güncelleme: 18 Mar 2021 15:30

Fatih Altaylı'dan Ertuğrul Özkök'e zorlu Erdoğan sorusu: Eğer gerçekten samimiyse...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök'ün Almanya Başbakanı Merkel üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki dönem seçilme kuralına dair üstü kapalı göndermede bulunmasını eleştirdi.

Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök'ün dünkü yazısında siyasette devlet yönetmenin iki dönemden fazla olmaması gerektiğine dair yazısı üzerinden dikkat çeken bir eleştiride bulundu.

Özkök'ün Almanya Başbakanı Angele Merkel için "Dünyanın en başarılı başbakanı geçen pazar niye çuvalladı" başlık yazısı üzerinden Cumhubaşkanı Erdoğan'a üstü kapalı göndermede bulunmasını eleştiren Altaylı, Özkök'e "Eğer gerçekten samimi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu anda 2. dönem Cumhurbaşkanlığını yaptığını ve bir daha aday olup olamayacağını yazsın" şeklinde tepki gösterdi.

Altaylı 'Hayret' başlık yazısında Ertuğrul Özkök'e yaptığı eleştirisinde şu ifadeleri kullandı:

"Şaşırdım.

Ertuğrul Özkök siyaset yazdı.

Hem de cesur sayılabilecek bir yazı.

'İki dönem sınırlaması istedi.'

Niyeyse.

Uzun süre iktidarda kalmanın iyi bir şey olmadığını anlatmış.

İyi de 7 kere gidip 68 kere gelen Süleyman Demirel’in bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı yapması için Anayasa değişikliğini en cansiperane savunanlardandı kendisi.

Ne oldu da fikir değiştirdi.

Üstelik dertlenmesine gerek yok, Anayasa zaten 2 dönemle sınırlıyor Cumhurbaşkanlığını.

Eğer gerçekten samimi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu anda 2. dönem Cumhurbaşkanlığını yaptığını ve bir daha aday olup olamayacağını yazsın.

Biz de fikrini öğrenelim."