Polemik & Kulis
10 Eki 2019 17:52 Son Güncelleme: 10 Eki 2019 17:56

Fatih Altaylı'dan Davutoğlu'na sert Barış Pınarı göndermesi! "Pisliğini temizlemek..."

Suriye krizi ile ilgili izlediği politikalar nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefi olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti'den istifa ettikten sonra parti kurma çalışmaları için kollarını sıvayan Ahmet Davutoğlu, Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Ahmet Davutoğlu sosyal medyada paylaştığı mesajında; "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Barış Pınarı Harekatı’nın bölgeye istikrar, güvenlik ve huzur getirmesini diliyorum. Türkiye PKK/YPG ve DEAŞ’ın terör tehditlerine karşı kendini korumak için her türlü adımı uluslararası meşruiyet içinde atma hakkına sahiptir. Umuyorum ki bu operasyon Suriye’deki kardeşlerimize de barış ve güven getirecektir. Allah harekata katılan tüm askerlerimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

"PİSLİĞİNİ TEMİZLEMEK..."

Ancak Ahmet Davutoğlu'na yine sosyal medya üzerinden ağır eleştiriler geldi. Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, operasyon nedeniyle yayınladığı Mehmetçiğe destek mesajında Davutoğlu'na isim vermeden ağır sözlerle yüklendi.

Altaylı, "Sağ salim gidin, sağ salim dönün. Stratejik derinliğin pisliğini temizlemek size düştü Aslan'lar. Allah her birinizi korusun." diye yazdı.