Gündem
19 Mar 2024 10:44 Son Güncelleme: 19 Mar 2024 10:45

Fatih Altaylı’dan çarpıcı MB ve Mehmet Şimşek yorumu! ‘Duruma bakar, ‘defolun’ derim…’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankalara ‘faiz artırın’ talimatı verdiği ileri sürüldü ancak o iddia yalanlandı. Konuya ilişkin Gazeteci Fatih Altaylı’dan ses getirecek bir yorum geldi. Bankanın işleyişini sorgulamanın ‘vatanseverlik’ olmadığını vurgulayan Altaylı, çarpıcı bir yorumda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankalara ‘faiz artırın’ talimatı verdiği ileri sürüldü ancak o iddia yalanlandı. Konuya ilişkin Gazeteci Fatih Altaylı’dan ses getirecek bir yorum geldi.

“BUNU TARTIŞANLAR MEMLEKETE İYİLİK YAPMIYOR”

YouTube kanalında yaptığı yorumda, “Bunları konuşmak ülke lehine değil” diyen Fatih Altaylı, “Merkez Bankalarının elinde bir sürü silah var. Mehmet Şimşek çıkıp ‘faiz asla artırmayacağız’ dese bir bela ‘ artıracağız’ dese bir bela. Bunları sürekli tartışmaya açanlar memlekete iyilik yapmıyorlar. Bunu tartışmak vatanseverlik değildir” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİNİN GERÇEKLERİNİN DIŞINA ÇIKILMASI İŞİMİZE GELMİYOR”

Altaylı, bankanın ihtiyaca göre adım atmasının doğru olduğunun altını çizerek, “Merkez Bankası’nın buna ihtiyacı varsa artırır, yoksa artırmaz. Merkez Bankası gerekirse faiz silahını çekebilecekmiş gibi durmalıdır. Uluslararası sermaye ile düello yaparken belinizde tabanca yoksa o düelloya çıkamazsınız. Şimdi ben ‘ver silahını, silahın boş’ niye diyeyim? Bu ülkede yaşıyorum. Doların artması benim de işime gelmiyor. TL’nin değer kaybetmesi, faizlerin lüzumsuz artması, azalması benim de işime gelmiyor. Ekonominin gerçeklerin dışında davranılması hiç birimizin işine gelmiyor” diye konuştu.

“MEHMET ŞİMŞEK’İN YERİNDE OLSAM ‘DEFOLUN’ DERİM”

Sözlerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“O yüzden merkez bankalarına ya da ekonomi yönetimine ‘artıracak mısın, artırmayacak mısın?’ Size ne lan. Ben Mehmet Şimşek’in yerinde olsam paşa gönlüm isterse artırırım, istemezse artırmam. Ben duruma bakarım, size bakmam. ‘Defolun’ derim. Kaparım konuyu gider. Mehmet Şimşek’in de yapması gereken budur. Bu konuşulmaz.”