Televizyon
31 Tem 2019 00:15 Son Güncelleme: 31 Tem 2019 08:52

Fatih Altaylı'dan canlı yayında Davutoğlu tepkisi

Fatih Altaylı Habertürk ekranlarında sunduğu Teke Tek programında kendisi ve Ahmet Davutoğlu hakkındaki iddialara ateş püskürdü.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç ile bir araya geldiği iddialarıyla açıklama yaptı.

Habertürk ekranlarında sunduğu Teke Tek programında hakkındaki iddialara ateş püsküren Altaylı ''Ben işim gereği herkesle görüşebilirim. Bu Davutoğlu da Arınç da olabilir. Kimle ne görüşsem de yazarım. Bazıları gibi yazmadığım görüşmem yoktur. Ancak Davutoğlu ile herhalde 2012 yılından beri görüşmedim. Ne telefonla ne de yüz yüze bir görüşmem olmadı. Olsaydı da bunu saklamazdım. Bazıları oturdukları yerlerinden birşeyler uyduruyorlar'' şeklinde konuştu.

Gazeteci Gökhan Özbek, kişisel Twitter hesabından AKP'den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu'nun, TBMM Başkanlığı da yapan yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanan Bülent Arınç ile bir araya geldiğini iddia etmişti. Özbek, "Bugün saat 14:30 sularında Gazeteci Fatih Altaylı, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu, İstanbul Esentepe’de bir avukatlık ofisinde buluştular. Görüşmeden saat 16:30’da Davutoğlu ayrılırken, saat 17:00’de Altaylı, 17:10’da Arınç çıktı" diye yazdı.

Altaylı, daha sonra sosyal medya hesabından da açıklama yaptı
Gazeteci Fatih Altaylı, Ahmet Davutoğlu ile görüşme yaptığına dair ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında ortaya atılan iddialara tepki gösteren Altaylı, görüşmeye ilişkin söylentileri zırvalık olarak nitelendirdi. Altaylı, "Sosyal medyadaki zırva teorilere karşı şunu söyleyeyim. Sayın Ahmet Davutoğlu nu 5 yıldır görmedim. Kendisi ile 5 yıldır telefonla bile konuşmadım" dedi.

Davutoğlu gün boyu ofisindeydi
Ancak Ahmet Davutoğlu’na yakın kaynaklar, söz konusu iddianın asılsız olduğunu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sabah 10:30’dan itibaren çalışma ofisinden hiç ayrılmadığını belirttiler.