Politika
24 Ağu 2022 14:22 Son Güncelleme: 24 Ağu 2022 15:31

Fatih Altaylı’dan AK Partili vekille ilgili mahkeme kararına sert tepki! ‘İşin bokun çıktı…’

Fatih Altaylı, AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma haberlerine erişim engeli getirilmesine sert çıktı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma haberlerine erişim engeli getirilmesine ilişkin olarak, "Artık işin cılkı hatta adlı adınca söyleyelim, 'İşin boku çıktı' Böyle bir yargı kararı olmaz, Anayasa ile belirlenen verilen basın özgürlüğü ve haber alma hakkı böylesine keyfi bir biçimde bir hakimin imzası ile engellenemez." değerlendirmesini yaptı.

“Yahu her şeye mi 'yayın yasağı' getirilir!' Cinayet işleniyor zart yayın yasağı. Halkı ilgilendiren bir olay oluyor, zart yayın yasağı. Trafik kazası oluyor zart yayın yasağı” diyen Altaylı, şöyle devam etti:

“Ortada bir toplumsal fayda vardır, çok ciddi bir güvenlik meselesi vardır, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek bir durum vardır anlarım. Yahu bir trafik kazasının neyine yayın yasağı getirilir! Son olarak da bir boşanma davasına yayın yasağı getirilmiş. Bir milletvekili, bu dönemde Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin başına atanmış, iktidar partisinden milletvekili olmaya çalışmış profesör eşinden boşanıyor. Taraflar sosyal medya üzerinden birbirlerine akıl almaz ithamlarda bulunuyorlar. Kaynağı belli olmayan milyon dolarlar havalarda uçuşuyor. Mesele özel hayattan çıkmış, siyasi etik konularını gündeme getirecek bir yere evrilmiş. Zart ona da yayın yasağı. Ee ama artık işin gerçekten boku çıktı. Adlı adınca.”

Yazının tamamı için tıklayın!