Gündem
14 Ara 2010 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

FATİH ALTAYLI YÖK BAŞKANI YUSUF ZİYA ÖZCAN'IN HANGİ TEKLİFİNİ KABUL ETTİ?

Gazete Habertürk Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın öğrencilerle ilgili medyaya yaptığı hangi teklifi kabul etti?

"Öğrencilerin fikirlerini rahatlıkla söyleyebilecekleri bir ortamları olsun. Televizyonlarda onlara karışılmadan bir saat ifade şansı verilsin..."

YÖK Başkanı ile görüşen Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın yazdığı habere köşesinde değinen Fatih Altaylı, Prof. Dr. Özcan’ın öğrenciler ile televizyonda program yapılması önerisini kabul etti.

ÖĞRENCİLER TELEVİZYONDA FİKİRLERİNİ SÖYLESİN

YÖK Başkanı Prof. Özcan, Muharrem (Sarıkaya)’e bana iletilmek üzere bazı şeyler söylemiş. (...) "Öğrencilerin fikirlerini rahatlıkla söyleyebilecekleri bir ortamları olsun. Televizyonlarda onlara karışılmadan bir saat ifade şansı verilsin. Televizyonlarda konuşabilecekleri bir ortamları olsun. Gazeteler de de aynı.

SİYASİLER, GAZETECİLER, ÖĞRENCİLER...

Televizyon ve gazete temsilcileriyle bir araya gelebiliriz. Onları bir araya getirmeden (öğrencileri ve siyasetçileri) haftada bir akşam öğrencilere program ayrılır. Öbür hafta muhataplar çağrılır, yanıt istenir. Her türlü sorunları, hatta yemekhane sorunları bile tartışılır. Böyle bir programda moderatörlük yapabilirim. Gerçi ben olursam doğrudan YÖK tartışmaya açılır, öğrenci sorunları konuşulmaz. O nedenle başkaları başlatsın, ben ileride moderatörlük yaparım."

ALTAYLI VE HABERTÜRK TEKLİFİ KABUL ETTİ

YÖK Başkanı’nın bu önerisine ben açığım.

Prof. Özcan, öğrencilerin seslerini duyuramadığını da belirtmiş. Şöyle diyor:
"Öğrenciler kendilerini yeterince ifade etme şansı bulamıyor. Öğrenci iki şey yazıyor, bir yerlere yapıştırıyor, apar topar kaldırıyoruz. Yürüyüş yapacaklar, izin verilmiyor..."

(...) Gençleri aşağılayarak, karalayarak bir yere varmak mümkün değil. Ben YÖK Başkanı’nın teklifine açığım. Habertürk Televizyonu da açık. Öğrenciler gelsin. YÖK Başkanı moderatörlük yapsın. Anlatsınlar dinleyelim. Copla, biber gazıyla, tekmeyle tokatla bu işler olmaz. Bunu YÖK Başkanı da biliyor. Ben öyle anlıyorum

www.haberturk.com