Fatih Altaylı teyitli vakaları yalanladı, Habertürk çalışanları şaşkın

Habertürk yazarı Fatih Altaylı televizyon programı Teke Tek başlarken 'koronavirüs' haberini yalanlayarak ‘binamızda koronavirüs vakası yok’ dedi. Peki gerçekler böyle mi?

Dün Medyaradar’ın Habertürk’te koronavirüs skandalı haberinin ardından Habertürk yazarı Fatih Altaylı televizyon programı Teke Tek başlarken haberi yalanlayarak ‘binamızda koronavirüs vakası yok’ dedi. Bunu duyan Habertürk çalışanları teyitli vakaları yalanlayan ve Taksim’deki Ciner Yayın Holding binasında her dakika derinleşen koronavirüs krizini görmezden gelen Altaylı’ya tepkili.

Öncelikle Medyaradar’ın haberi neydi ona bakalım:

Ciner Yayın Holding'in Taksim’deki binasında son günlerde yaşanan koronavirüs huzursuzluğunun bir ulaştırma çalışanının yoğun bakıma alınmasıyla had safhada olduğunu yazmıştık. Habertürk TV, Haberturk.com , Bloomberg HT ve Show TV’yi de içinde barındıran binanın başka kesimlerinde de birden fazla şüpheli ve teyitli vaka olduğu iddiasını gündeme getirmiştik. Çalışanlar yönetimin çalışanlara hiçbir bilgi vermemesinden şikayetçi. Özellikle tepki çekenlerse, yurtdışından gelen bazı çalışan ve özellikle ekran yüzleri ile bazı yöneticilerin 14 gün kuralına uymaması.

Peki Teke Tek yayınında Fatih Altaylı bu iddialara hangi sözlerle yanıt verdi de çalışanların isyanı katlandı?

Altaylı şu sözleri sarf etti: "Korona Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Habertürk olarak gereken değil de alınabilecek tüm önlemleri aldık. Bütün binamızı düzenli bir biçimde dezenfekte ettirmeye başladık, binanın girişlerine termal kamera yerleştirildi. Bütün katlarımızıda antiseptik alkol bazlı koruyucular yerleştirdik. Bu nedenle binamızda herhangi bir şeye rastlamadık. Habertürk’te şu oldu bu oldu hakikaten doğru değil."

Habertürk çalışanları: Altaylı yalan söylüyor, şüpheli vakalar da var

Medyaradar’a gelen bilgilere göre bu açıklamanın ardından Habertürk çalışanları şok oldu.
Habertürk koridorlarında Altaylı’nın yayında yalan söylemesi ve teyitli vakayı gizleme çabalarının şaşkınlığı hakim.
En çok da vakaların sümen altı edilmesinin herkesin sağlığını tehlikeye attığını söylediler.
Özellikle ekrandan her gün bilime saygı nutukları çeken ve koronavirüsle mücadele dersleri veren Altaylı’nın iş kendi çıkarı olunca nasıl da emekçinin hakkına girdiğini görenler şaşkın.

Şoförlerden birinin yoğun bakımda olması nedeniyle tüm bina diken üzerinde. Çünkü bu şöförler muhabir, kameraman, ekran yüzleri, yöneticiler ve hatta binaya gelen konukları da taşıyor.

Bir kameraman, editör ve muhabirin de testinin pozitif çıktığı iddia ediliyor. Birden çok çalışanın da virüs şüphesiyle müşahade altında olduğu da gelen bilgiler arasında.

Bu arada bazı şoförler de binada olup biten ve gizlenenleri sosyal medya aracılığıyla anlatmaya, seslerini duyurmaya çalışıyor.
Ulaştırmada yaşanan skandalın ardından çalışanlar artık şirket araç ve servislerini kullanmak istemiyor.