Fatih Altaylı Radar Operatörü'ne yakalandı! Hürriyet'in o manşetinde 'fikir ayrılığı' var mıydı?

Hürriyet Gazetesi'nin Erdoğan için yıllar önce attığı "Muhtar bile olamaz" manşeti hala tartışılmaya devam ediyor...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı geçtiğimiz gün “Fikir Ayrılığı” başlığı taşıyan bir yazı kaleme aldı.
Yazı Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan’ın cezaevine atıldığı günlerde Altaylı’nın da bir dönem çalıştığı Hürriyet Gazetesi’nin attığı o ünlü manşetti.

Hatırlatalım, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yargılanmış ve hakkında hapis kararı çıkmıştı. Hürriyet Gazetesi de hapis haberini manşetten verdiği Erdoğan için “Muhtar bile olamaz” demişti. 

O günlerde Hürriyet başta merkez medya Tayyip Erdoğan’ı küçümseyen manşetler atıyor, yazarlar da benzer yorumlar yapıyordu. 

Recep Tayyip Erdoğan, sonraki yıllarda hapse girdi, çıktı. Siyasi yasaklarla boğuştu. Önce Başbakan oldu. Başbakan olur olmaz, kendisini küçümseyen yazarlar birer birer saf değiştirmeye başladı. Erdoğan sonra da Cumhurbaşkanı oldu ve nihayet Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kurdu ve başına geçti.

Aradan çok uzun zaman geçti. Zaman içinde  Erdoğan konuşurken “Muhtar bile olamaz” manşetini kürsüden hatırlatmaya devam etti.

Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde de böyle bir konuşma yaptı. Fatih Altaylı da bu konuşmayı köşesine taşıyıp “Hürriyet ‘muhtar bile olamaz’ diye yazdığı günün gazetesinde ben 'Başbakan olacak' diye yazdım” dedi. Altaylı’nın “Fikir ayrılığı” başlıklı yazısı şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, medyanın kendisine karşı tavrını anlatırken “Muhtar bile olamaz” manşetini örnek vermiş yine. Doğru, o gün öyle bir manşet atılmıştı.
Ama o manşeti atan gazetenin orta sayfasında yazıyordum o dönem.
Gazetenin de en çok okunan iki yazarından biriydim.
Ve aynı gün benim köşemde “5 yıl içinde Türkiye’ye başbakan olacak birini bugün hapse attılar” diye yazıyordum.”

Peki gerçek öyle mi? Hürriyet Gazetesi Tayyip Erdoğan “Muhtar bile olamaz” dediği günün gazetesinde Altaylı “5 yıl içinde Türkiye’ye başbakan olacak” diye mi yazdı?

Cevap: Hayır Altaylı, Hürriyet’in Tayyip Erdoğan’a “Muhtar bile olamaz” dediği gün gazetesinde “Hürriyet’in Paris Muhabiri Muammer Elveren’in ortaya çıkardığı Alaattin Çakıcı ile Devlet Bakanı Eyüp Aşık arasındaki ses kaydını kaleme almıştı.

Yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz


Peki Altaylı “Tayyip Erdoğan Başbakan olacak” başlıklı bir yazı yazdı mı?
Cevap: Evet yazdı.

Ama bir yıl sonra yazdı.

O yazıyı da buradan okuyabilirsiniz.. 

Yani Tayyip Erdoğan’ın cezaevinden çıkıp, arkasına ülkedeki büyük çoğunluğun rüzgarını aldıktan sonra. Yani rüzgar Tayyip Erdoğan’dan yana eserken yazdı.

RADAR OPERATÖRÜ