Medya
18 Eki 2018 10:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

Fatih Altaylı polisle tartışma görüntülerini nasıl açıkladı? "Üniformasını ego tatmini için kullanan bu kişinin..."

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün TGRT'de yayınlanan ve bir polis memuruna küfrettiği ifade edilen görüntülerle ilgili köşesinden açıklama yaptı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, polis memuru ile yaşadığı küfürlü tartışmaya ilişkin bugünkü köşesinde kapsamlı bir açıklama yaptı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı hakkında polise hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Konuya ilişkin olarak köşesinde bir açıklama yapan Altaylı, polis memurundan eşinin çok hasta olduğunu söyleyerek müsaade istediğini ancak "Kardeşim burada durmak yasak” şeklinde bir cevap aldığını dile getirdi.

Kendisinden onlarca yaş küçük bir insanın kendisine kardeşim diye hitap etmesine sinirlendiğini dile getiren Altaylı, “Bana kardeşim diyemezsiniz. Tahminen babanız yaşındayım. Baygın durumda bir kadından bahsediyorum. Bir dakika izin verseniz ne olur, kadın ölsün mü" dedim.”ifadelerini kullandı.

İşte Altaylı'nın köşesinden yaptığı açıklama:

— Baygın durumdaki eşimi apartmanın önündeki merdivenlere oturttum. Yakındaki bir dükkanın sahibi ise yanımıza gelerek eşimi tuttu ve ben de izin almak için görevli memurun yanına gittim. "Memur Bey, eşim çok hasta ve acilen hastaneye yetiştirmem lazım ancak aracımın burada durmasına izin vermemişsiniz. Müsaade ederseniz hemen gideceğiz" dedim.

— Aldığım yanıt "Kardeşim burada durmak yasak" oldu. "Bana kardeşim diyemezsiniz. Tahminen babanız yaşındayım. Baygın durumda bir kadından bahsediyorum. Bir dakika izin verseniz ne olur, kadın ölsün mü" dedim.

— "Hastayı hastaneye götürecekseniz ambulans çağırın. Ambulans gelirse durabilir" yanıtını aldım. "Bu trafikte ambulansın buraya gelmesi ne kadar sürer farkında mısın? Ayıp bu yaptığın" dediğimde, "Beni ilgilendirmez. Ambulans çağırın" dedi.

— Ben de kendisine "Üniforma ile polis olunuyor ama üniforma ile insan olunmuyor. Vatandaşa yardım edeceğinize zorluk çıkarıyorsunuz" dedim. Bu arada sinirden elimin ayağımın titrediğini tahmin edebilirsiniz.

— "Eşimin kılına zarar gelirse senden şikayetçi olacağım" diyerek polis üniformasını ego tatmini için kullanan bu kişinin yanından uzaklaşırken, öfkeyle saydırdım. O sırada hemen hastaneyi arayarak bir ambulans istedim.

— Kamu hizmeti yapan bir polis demeye dilimin varmayacağı kişiyi de orada bulunan amirine şikayet ettim. "Bu gençlere insanlık öğretin lütfen" diyerek durumu aktardım.

— Amiri de "Şoförünüz direnince böyle olmuş. Gelsin hemen" dedi. O görevliden de şikayetçi olmamamı rica etti. Daha sonra 40 dakika kadar ambulans bekledik ve en sonunda trafiğin tıkanık olmasından istifade ederek evin önünde zaten durmak zorunda kalan kendi aracıma eşimi koyarak hastaneye götürdüm.