Gündem
26 Mayıs 2011 19:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

FATİH ALTAYLI O İDDİA İÇİN İFADE VERDİ! SAVCI NEYİ SORDU?

MHP kaset skandalına ilişkin yazdıkları nedeniyle Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki (MHP) kaset skandalına ilişkin yazdıkları nedeniyle Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Bilgisine başvurulan Altaylı, savcının haberin kaynağını sorduğunu söyledi.

MHP'de 10 üst düzey yöneticinin istifasına neden olan kaset skandalına ilişkin 'MHP'nin 10 kurmayına kurulan tuzağın arkasında yabancı servisler için çalışan bir Türk ajanın olduğu' yönündeki yazısı üzerine Gazeteci Fatih Altaylı ifadeye çağrıldı. Soruşturmayı yürüten Savcı Adnan Çimen, Altaylı'yı bilgisine başvurulmak üzere adliyeye davet etti. Bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Altaylı, yaklaşık yarım saat ifade verdi.
Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Altaylı, "Köşe yazımdaki haberin kaynağı soruldu." dedi.

Öte yandan Savcı Çimen, Altaylı'nın haberinde görüşlerine yer verdiği MHP'nin avukatı Süleyman Ayhan'ın da ifadesini alacağı belirtildi. Altaylı'nın haberine göre, Süleyman Ayhan'ın, "Yabancı servisler için çalışan Türk ajan" iddialarıyla ilgili olarak "Bir kişinin ismi belirlendi ancak kaçma ihtimali nedeniyle şimdilik gizli tutuluyor. Bu işi yapanların yabancı bir istihbarat teşkilatının Türkiye'de görevlendirdiği Türk uyruklu kişiler olduğu doğrudur." dedi.