Medya
03 Eyl 2021 17:46 Son Güncelleme: 03 Eyl 2021 18:04

Fatih Altaylı İsmail Saymaz'ın Mansimov röportajını eksik buldu: Niyeyse bunları sormamış!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinde, dün İsmail Saymaz'ın röportaj yaptığı Mübariz Mansimov ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Altaylı, Saymaz için "Niyeyse bunları sormamış" diyerek, Mansimov'a sorular sordu.

Altaylı, Mansimov'un eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile ilgili, "Fetullah Gülen’e Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim" açıklamalarını köşesine taşıyarak, " Mansimov'un, Ağar benim evimde bedava oturdu, benim otelimde bedava kaldı. Benim helikopterimle bedava uçtu" sözlerine tepki göstererek, "Mehmet Ağar’ı sizin için bu kadar önemli ve değerli kılan neydi Sayın Mansimov? Herhalde hayır işi diye yapmadınız tüm bunları!" diye sordu.

Altaylı'nın "İyi de niye Ağar" başlıklı yazısı şöyle:

"Bir zamanların zengin ismi Mübariz Mansimov önce malının mülkünün önemli bir bölümünü kaybetti. Sonra da FETÖ’cü olduğu iddiasıyla hapse atıldı. Bu kişi ile ilgili rivayet muhtelif. Servetinin aslında kendisine ait olmadığı ve bazı güçlü ve siyasi kişilerin paravanı olduğu söylendi bir zamanlar. Sonra bu güçlü kişileri kızdırdığı için mallarının elinden alındığı iddia edildi. Hatta bu kişiler o kadar güçlü idi ki, FETÖ’cü iddiasıyla hapse atılmasının nedeni bu güçlü kişilerdi. Bu dedikodular aylar yıllardır konuşuldu. Gerçeği bilmiyoruz. Ancak Mansimov’un genç yaşta elde ettiği servetin arkasında hep bir şüphe bulutu vardı.

Bu ararada Mansimov, Türkiye’deki güçlü günlerinde hem iş çevrelerinde bulunuyordu hem de siyasi çevrelere girip çıkabiliyordu. Ve yanında güçlü bir adam vardı hep. Mehmet Ağar. Ağar Mansimov’un mütemmim cüzü gibiydi. Her zaman yanında, her zaman çevresinde, sıklıkla aynı fotoğraf karesinde. Yaz ve kış. İstanbul’da ve Bodrum’da ve her yerde. Ağar’ın şimdi milletvekili olan oğlu da Mansimov’a ait görünen Yalıkavak Marina’nın genel müdürü idi. Sonra Marina, Mansimov’un elinden alındı.

Mansimov’un genel müdür yaptığı Tolga Ağar ise oradaki görevinde kaldı. Baba Ağar ile Mansimov’un arası açıldı. Şimdi Mübariz Mansimov, Mehmet Ağar’ı suçlayan açıklamalar yapıyor. “Beni Fetullah Gülen’e Mehmet Ağar götürdü, beni o tanıştırdı. Ben Gülen’e para mara vermedim tam aksine kavga ettim. Ağar benim evimde bedava oturdu, benim otelimde bedava kaldı. Benim helikopterimle bedava uçtu” gibi şeyler söylüyor.

Ben ise şunu merak ediyorum.

Mansimov’un bunları anlattığı İsmail Saymaz ise şunu niyeyse sormamış:

“İyi de Mübariz Bey, siz Mehmet Ağar’a niye bedava ev verdiniz, niye bedava otelinizde kaldı, niye bedava uçağınızı kullandırdınız, niye bedava helikopterinizi kullandırdınız, niye yakınına helikopter pisti yaptırdınız, niye hiçbir marina yönetme tecrübesi olmayan oğlunu marinanıza genel müdür yaptınız? Bu imkanları Ağar’ı kullandırtmak için mutlaka bir çıkarınız, bir beklentiniz olmalı. Ağar’dan tüm bu süreç boyunca hangi hizmeti aldınız ya da alamadınız? Bunları da bir zahmet açıklar mısınız!” diye bari ben sorayım.

Mehmet Ağar’ı sizin için bu kadar önemli ve değerli kılan neydi Sayın Mansimov? Herhalde hayır işi diye yapmadınız tüm bunları!"