Gündem
06 Şub 2014 22:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Fatih Altaylı internete düşen ses kaydı sonrası canlı yayında konuştu: İstifa etmeyi düşünüyor mu?(Medyaradar/Özel)

Fatih Altaylı, internete düşen ses kayıtlarının ardından artı 1 tv'de Mirgün Cabas ile Herşey programına telefonla katıldı.VİDEO

Konsensus Araştırma Şirketi sahibi Murat Sarı ve Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, internete düşen ses kaydıyla ilgili iddialara Artı 1'de Mirgün Cabas'ın sunduğu Mirgün Cabas ile Herşey programına telefonla katılarak cevap verdi.

Konsensus Araştırma Şirketi sahibi Murat Sarı, anketin üzerinde herhangi bir oynama yapılmadığını ve Habertürk'te yayınlandığını kaydetti..

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ise internette yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğunu, konuşmanın bütününe bakmak gerektiğini savunarak "Gelen anketi olduğu gibi yayınladık.Bizi bu kavgada bir taraf yapmak istiyorlar. Habertürk de inatla kimsenin yanında yer almıyor. 2007'de benim başında bulunduğum gazeteye sahte bir belgeyle el kondu. Bunu niye kimse hatırlamıyor? Medyada Fatih Altaylı ve Ciner Grubu'nun ödediği bedeli neden kimse hatırlamak istemiyor" şeklinde konuştu.

Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç 'ın gazetedeki konumunun da açık olduğunu belirten Altaylı, "Saraç Grubun yönetiminde. Gazetede adı yazıyor. Gizli saklı bir şey değil. Habertürk'te her şey şeffaf. Diğer gruplarda neler oluyor, kimse buna bir şey demiyor" dedi.

Altaylı, Cabas'ın, "Vahim bir duruma düştüm. Şimdi bu durumdan kurtulsaydım" diye düşündüğün oluyor mu? sorusuna ise, "Çok vahim duruma düştüğümü zannetmiyorum. Türk medyasının durumu ne kadar vahimse bizim durumumuz da o kadar vahim..Bazı yerde olmak bazı yerde olmamaktan daha iyidir. Birbirimizden farklı bir durumda değiliz. Beni hala oarada tutuyor olmaları da grup açısından önemli" cevabını verdi. Altaylı, Cabas'ın istifa edip etmeyeceği sorusuna ise "İstifa etmeyi düşünmüyorum" diye karşılık verdi.

Program sonunda Altaylı ile Mirgün Cabas arasında karşılıklı soru-cevap trafiği yaşandı. Altaylı'nın Mirgün Cabas'a sorduğu, "Benim yerimde başka birinin olmasını tercih eder miydin" sorusuna Cabas, "Kimin olacağına bağlı, Fatih" sözleriyle karşılık verirken "Senin haber yapman hiç engellenmedi mi?" sorusuna Cabas'ın verdiği cevap bir hayli çarpıcıydı: Evet engellendiği için orada değilim..