Polemik & Kulis
03 Tem 2017 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Fatih Altaylı: Google hafızalı Yılmaz Özdil'in benim zekamla alay etmeye hakkı yok!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Yılmaz Özdil'in kendisini yalan konuşmakla suçlamasına Medyaradar üzerinden yanıt verdi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, geçtiğimiz günlerde köşesinde AK Parti döneminde el konulan ya da sahip değiştiren medya kuruluşlarını yazdı ve "yandaşlaştırıldılar" eleştirisi getirdi.

Özdil yazının bir bölümünde Star TV’nin Cem Uzan’dan Ferit Şahenk’e uzanan yolculuğuna dikkat çekti ve “Star TV, AKP şakşakçısı iş adamına verildi” ifadesini kullandı. Yılmaz Özdil bir dönem gazete ve televizyonlarında çalıştığı Aydın Doğan için ise yazının kalan kısmında bir ifade kaleme aldı ve Doğan’ın vergi cezalarıyla hizaya sokulmaya çalışıldığının altını çizdi.

ALTAYLI: "HERHALDE UNUTTU"

Yılmaz Özdil'in bu yazısı Altaylı ve Özdil arasında kah köşelerden kah Medyaradar üzerinden yürütülen polemiği ateşledi.

Özdil’in ‘şakşakçı’ ifadesini Star TV’nin 2005-2011 yılları arasında patronluğunu yapan Aydın Doğan’a söylediğini sanan Altaylı yanlış yorumunu bir de köşesine taşıdı.Altaylı "Yılmaz Özdil dün bir yazı yazmış ve AK Parti döneminde el konulan ya da bir şekilde el değiştiren gazete ve televizyonlardan bahsetmiş. Bunu yaparken Star Televizyonu'nu da es geçmemiş ve TMSF'den Star'ı alan Aydın Doğan'ı kastederek, “AKP yalakası bir işadamına satıldı” demiş. İyi de Yılmaz Özdil, bu satıştan sonra Star TV'nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptı yıllarca. Herhalde unuttu." diye yazdı.

YILMAZ ÖZDİL: YAZISI ÇOK APTALCA

Bu yazı üzerine Medyaradar’a konuşan Yılmaz Özdil, “Azıcık Türkçesi olan biri bile o yazıda Aydın Doğan'ı değil de kimi kastettiğimi çok iyi bilir” diyerek Altaylı’nın yazısını “Çok aptalca” olarak değerlendirdi.

"İSTİFA ETTİĞİNİ GÖRMEDİM BE KARDEŞ"

Altaylı’dan ise yanıt yine gecikmedi ve köşesinden Özdil’e  “Biz Sabah’ta da az buz çalışmadık, oradan da  istifa ettiğini görmedim be kardeş” dedi..

"AÇIK YALAN KONUŞUYOR"

Özdil Altaylı'nın bu sözlerine de yine çok sert çıktı. Röportajcımız Alev Gürsoy Cimin’i arayan Özdil, " "Biz Sabah’ta az buz çalışmadık, istifa ettiğini de görmedim be kardeş” demiş. Yine yalan söylüyor. İstifa etmediğimi görmemiş olamaz çünkü ben istifa ettiğimde o, orada genel yayın yönetmeniydi." dedi. 

ALTAYLI: "YALANCILIĞINI YÜZÜNE VURMAK İSTERİM"

Yılmaz Özdil'in bu sözlerine Fatih Altaylı'dan jet yanıt geldi. Alev Gürsoy Cimin'e bir açıklama gönderen Altaylı,  "Yılmaz Özdil’in  herkesi ahmak zannederek verdiği yanıtlara karşı yalancılığını yüzüne vurmak isterim" ifadesini kullandı.

İşte Altaylı'nın o açıklaması:

Alev Hanım,

Yılmaz Özdil’le aramda geçen atışmayı polemik haline getirme niyetinde olduğunuzu görüyorum.
Bence hiç bir sakıncası yok.
Madem öyle, Yılmaz Özdil’in  herkesi ahmak zennederek verdiği yanıtlara karşı yalancılığını yüzüne vurmak isterim.

Hafızası Google’dan ibaret olan Yılmaz Özdil, gerçek dışı konuşmayı seven biri olduğu için  yine yalan söylemeye ve yalanı doğru gibi algılatmaya çalışmaya çalışmaktadır.

Hatırlamayanlar için bir kez daha hatırlatmakta yarar var.
Sabah-ATV grubuna TMSF tarafından el koyulduğu tarih 1 Nisan 2007 Pazar sabahıdır.
Yılmaz Özdil’in kendisinin de belirttiği üzere bu gruptan istifa tarihi 21 Temmuz günüdür.
Yani TMSF’nin gruba el koymasından hemen hemen 4 ay sonra.

Yılmaz Özdil’in yalanları bununla da sınırlı değildir.
İstifa ettiğimde kendisi oradaydı demiş size.
Oysa çok açıktır ki, ben TMSF’nin gruba el koymasından sonra 17 Nisan günü Sabah-ATV grubundan istifa etmiştim. Yani Özdil’in istifasından neredeyse 3 ay 4 gün önce oradan ayrılmıştım.

Yılmaz Özdil’in ayrılığının TMSF yönetimiyle çalışmamak ilkesiyle falan da alakası olmadığı aşikardır.
Özdil TMSF kontrolündeki Sabah-ATV grubundan  el koyulmasından 4 ay sonra Doğan Grubu’ndan aldığı teklif üzerine ayrılmış ve ayrılığın hemen akabinde Hürriyet’te yazmaya başlamıştır.

Google hafızalı Yılmaz Özdil’in en azından benim zekamla alay etmeye hakkı yoktur.

Saygılar

Fatih Altaylı

MEDYARADAR/ÖZEL