Polemik & Kulis
11 Ağu 2017 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:03

Fatih Altaylı fitili ateşledi, Hürriyet ile Habertürk birbirine girdi!

Türkiye'nin kurumlar vergisinde vergi rekortmenleri listesi Habertürk ile Hürriyet gazeteleri arasında kavga çıkardı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, listenin zirvesindeki isminin açıklanmasını istemeyen kurumun BOTAŞ olduğunu Habertürk ekonomi servisinin ortaya çıkardığını, Habertürk'ün taşra baskısında bu haberi gören Hürriyet'in ise "haberi çalarak" şehir baskısında kullandığını iddia etti.

Fatih Altaylı'ya cevap, Hürriyet Ekonomi Müdürü ve yazarı Sefer Levent'ten geldi. Botaş haberini ortaya çıkaran ismin Hürriyet Ankara Muhabiri Neşe Karanfil olduğunu belirten Sefer Levent, Altaylı kalibresindeki bir yazara bu iddiayı yakıştıramadığını söyledi.

FATİH ALTAYLI HÜRRİYET'E ALENEN EMEK HIRSIZI DEMİŞ

"Altaylı’ya göre ben Habertürk’ün taşra baskısına bakıp BOTAŞ adını kopyalayıp bir yazı yazmışım, Hürriyet yazıişleri de almış bu yazıyı birinci sayfaya koyup şehir baskısında yayınlamış.Yani Altaylı bana ve Hürriyet’e alenen emek hırsızı demiş" diyen Sefer Levent, "...haberi Hürriyet'in ekonomi
sayfalarına yerleştirdiğimizde daha taşra baskımız gerçekleşmemişti. Benim yazım, birinci sayfadaki anonsuyla birlikte 8 Ağustos Salı günü taşra dâhil (aşağıda) Hürriyet’in tüm baskılarında yayınlandı." ifadelerini kullandı.

ALTAYLI'DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ...

"Hepsinden önemlisi Hürriyet’te çalışan gazetecilerin diğer gazetelerin taşra baskılarına bakıp ona göre gazete hazırlama gibi bir alışkanlığı yok. Çok şükür buna hiç bir zaman ihtiyacımız da olmadı" diyen Sefer Levent, yazısını şöyle bitirdi:

"Bizimle birlikte BOTAŞ’ı bulan Habertürk Ekonomi Servisi’ni ve haberi kaleme alan Rahim Ak’ı kutluyorum. Fatih Altaylı küçük bir araştırma yapsaydı gerçeği görürdü. Hâlâ da geç değil. Hürriyet Ekonomi olarak biz de Altaylı’dan bir özür bekliyoruz."

FATİH ALTAYLI KAVGA ÇIKARAN YAZISINDA NE DEMİŞTİ?

Fatih Altaylı : “Türk basınının tartışmasız en iyi ekibi olan Habertürk Ekonomi Servisi, akıllıca bir iş araştırmayla vergi şampiyonunun BOTAŞ olduğunu buldu ve dün duyurdu. (Habertürk’ün taşra baskılarından şampiyonun adını öğrenenler de haber yapmışlar ama Habertürk’ün verdiği detayları
verememişler.)”