Medya
27 Mar 2022 15:09 Son Güncelleme: 27 Mar 2022 15:09

Fatih Altaylı ‘buzdağının görünen yüzünü’ anlattı! ‘Yakında duyacaksınız…’

Fatih Altaylı, Göcek koylarının kiraya verildiğini ve tüm Güney sahillerinde benzer bir uygulamaya gidileceğini söyledi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, “Göcek koyları, ihale ile birilerine 'kiralama' adı altında devredildi. Halkın malı koylar, eski bir AK Partiliye kiralanarak, 'işletmeye' çevrildi. Siyasetçi yakınlarına verilen koyları da yakında görecek, duyacaksınız” diye yazdı.

‘SİYASETÇİ YAKINLARINA VERİLEN KOYLARI…’

Türkiye’nin güneybatısını geçtiğimiz yaz etkisi altına alan yangınlarda 254 bin futbol sahası (181 bin 393 hektar) kadar alan yanarken sekiz kişi hayatını kaybetmişti. 28 Temmuz –12 Ağustos tarihleri arasında, sadece Muğla ve Antalya’da yanan ormanlık alan yaklaşık 124 bin hektar olarak belirlenmişti.

Tüm bunlar olurken 7 Ağustos 2021'de "Size bir sır vereyim. Ben bu yıl orman yangınlarını Göcek civarında bekliyordum. Şimdilik bunu söyleyeyim. Gerisini sonra konuşuruz. Ama Göcek meselesini yazın bir tarafa. Orada çok fena şeyler oluyor. Yakında kokusu çıkar belki. Fatih söylemişti dersiniz" yazdığını hatırlatan Altaylı, şöyle devam etti:

“Adrese teslim ihalelerle, ne turizm, ne denizcilik alanında hiçbir faaliyeti olmayan, yeni kurulmuş şirketler üzerinden, koylar birilerine “hediye edilerek” değil. Üstelik de bu kiralama meselesi buzdağının görünen yüzü. Daha gerisi gelecek. Göcek’te devletten uzun süreli kiralama yöntemiyle çeşitli işletmeler kuran köylülere, Göcek çevresinde arazisi olanlara yapılan baskıları, buralarda imara açılan yerleri, orman vasfını yitirdiği iddiası ile orman alanlarında yaratılan rantları, siyasetçi yakınlarına verilen koyları da yakında görecek, duyacaksınız.”

Yazının tamamı için tıklayın!