Medya
12 Eyl 2012 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:07

FATİH ALTAYLI AYSEL TUĞLUK'UN ÇAKMA ÇANTASINI YAZDI; YAKIŞMADI!

Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, BDP milletvekili Aysel Tuğluk'un 60 liralık çakma çantasını yazdı.

İşte o yazı;

Dün BDP’li, bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk’un fotoğrafı vardı bir gazetede.
Elinde Louis Vuitton marka bir çantayla.

"MARKA DÜŞKÜNLÜĞÜNÜ GARİPSEDİM"
Haberde de "Aysel Tuğluk’un 3 bin liralık çantası" başlığı kullanılmıştı. Sanki tüm siyasetçilerin kullandıkları ürünlerin fiyatı araştırılıyormuş gibi.

"Siz dağda ölürken, o kolunda 3 bin liralık çantayla geziyor" mesajı veriliyor diye düşündüm. Gerçi Aysel Tuğluk gibi tarzı, duruşu olan bir milletvekilinin "marka düşkünlüğünü" garipsedim ama dert de etmedim.

BİR VEKİLİN TAKLİT ÜRÜN KULLANMASI AYIPTIR
Haber de çok hoşuma gitmedi açıkçası. Başka siyasetçiye yapamadığını Aysel Tuğluk’a yapmayı yakışıksız buldum. Ancak çanta meselesinin arkasından daha büyük rezalet çıktı. Aysel Tuğluk bir açıklama yaparak Louis Vuitton marka çantanın Bodrum’dan 60 TL’ye alındığını ve çakma olduğunu belirtti. Bence bir milletvekilinin 3 bin liralık çanta kullanması ne ayıptır, ne de yasak.
Ama bir milletvekilinin "çakma" diye tabir edilen "taklit ürün" kullanması büyükten de öte bir ayıptır. Taklit ürün de diğer tüm korsan ürünler gibi fikir hırsızlığıdır, marka hırsızlığıdır, haksız kazançtır.

"BİR MİLLETVEKİLİ BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ"
Bir milletvekili asla ama asla böyle bir şey yapmaz, yapamaz. Tabii bu dediğim "standardı yüksek" ülkeler için geçerli. Türkiye’de bırakın milletvekilinin çakma çantasını, daha üst mevkilerde oturanlar korsan film seyreder. Bunda da hiçbir ayıp görülmez.