Polemik & Kulis
25 Mar 2021 14:23 Son Güncelleme: 25 Mar 2021 17:59

Fatih Altaylı Ayasofya imamını mı kastetti? Ne zaman adam oluruz?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün "Ne zaman oluruz?" başlığının altında yazdığı cevapla dikkat çekti.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla tartışmalara neden olan Ayasofya Camisi Baş İmamı Mehmet Boynukalın, ülke gündeminde yer almaya devam ediyor.

Boynukalın, önce 10 Şubat’ta Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadeleriyle yaptığı paylaşımla tartışmalara yol açtı. 

Ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günün'de yaptığı paylaşım gündeme oturdu. Boynukalın o paylaşımında şöyle demişti: “Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır."

Boynukalın'ın bu sözleri büyük bir tartışmaya yol açmış, her cepheden kadınlar Ayasofya Baş İmamını eleştirirken, AK Parti Milletvekili Özlem Zengin de sert sözlerle yüklenmişti. Bunun ardından da Özlem Zengin ile Boynukalın arasında polemik patlak vermişti. 

Boynukalın'ın Özlem Zengin ile yaşadığı tartışma henüz bitmemişken faiz hakkındaki yorumu yine gündeme oturdu. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından attığı tweetinde "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yaşanan gelişmelerin ardından Boynukalın'ı da etiketleyerek uyarıda bulundu: ""Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" 

"İMAM ORTA YERDE YELLENMEDİĞİ ZAMAN"

Tüm bu tartışmaların sürdüğü bu günlerde Fatih Altaylı'nın Habertürk'teki köşesindeki  "Ne zaman adam oluruz?" sorulu bölüm dikkat çekti. 

Altaylı'nın "Ne zaman adam oluruz?" sorusuna verdiği cevap manidardı.

Altaylı "Ne zaman adam oluruz" sorusuna "İmam orta yerde yellenmediği zaman" cevabını verdi.

Altaylı'nın cevabıyla son haftalarda ülke gündeminde çok tartışılan Ayasofya Camisi baş imamı Mehmet Boynukalın'ı mı kastettiği merak edildi.