Televizyon
14 Mayıs 2010 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

FATİH ALTAYLI ALİ KIRCA İÇİN ÖYLE BİR LAF ETTİ Kİ!..

Fatih Altaylı, Medya Mahallesi'nde meslektaşı için öyle bir gafa imza attı ki! İşte Altaylı'nın canlı yayında şok eden sözleri...

Medya Mahallesi bugün Fatih Altaylı’nın evine konuk oldu. Gündemi, güncel gelişmeleri ve özellikle de Baykal’ın istifası ile birlikte CHP’nin yaşadığı süreci değerlendiren Fatih Altaylı program içerisinde meslektaşı Ali Kırca için öyle bir laf etti ki...

Programa "Altaylı’nın evinin keyifli bahçesindeyiz" diye başlayan Arslan’a daha ilk dakikadan "Sen gelmeseydin ben uyuyor olurdum şimdi. Dün akşam program vardı çünkü" diyen Altaylı öncelikle güncel konuları değerlendirdi.

ALİ KIRCA İÇİN ÖYLE BİR LAF ETTİ Kİ?

Altaylı programın ilk dakikasında espri yaparken kırdığı potun ardından program içinde bir de büyük gafa imza attı...

Baykal’ın geri dönüşünün partinin oy oranını daha da düşüreceğini ileri süren Altaylı, Ankara’da siyasi kulislerde yapılan bir espriyi ekranlarda açık açık dillendirdi ve şöyle dedi:

"CHP’nin başına Ali Kırca geçsin, artık CHP için kaybedecek bir şey yok."

Altaylı’nın bu sözleri üzerine  Ayşenur Arslan kısa süren bir şok geçirdiyse de yıllarca birlikte çalıştığı Ali Kırca için sarfedilen sözleri  "bu konuyu kapatalım" diyerek geçiştirdi ve konuyu değiştirdi.

"HÜKÜMET SEÇİME GİDECEKTİ..."

YSK’nın referandum için 120 gün geçmesi gerektiği şeklindeki kararına AK Parti’nin kızmasının nedenini erken seçime gitme şansının elinden alınması olduğunu söyleyen Altaylı şöyle devam etti:

"AK Parti YSK’nın kararına kızdı, siyasi karar mı bilmiyorum. Ama AK Parti, sonbaharda seçim yapmayı hedefliyor. Son derece popülist bir politika izliyor. Doğu’da her doğan çocuğa altın veriliyor mesela. Devlet ekonomik yardım adı altında baya mali yardım yapıyor. TOBB ile yaptığı yakınlaşma da buna işaret ediyor. AK PArti Temmuz’da referanduma gidip, Eylül-Kasım gibi bir seçim yapmayı hedefliyordu. Ama referandum tarihi tesadüf olarak 12 Eylül olunca bir gerilim yaşadılar."

"KILIÇDAROĞLU ŞİMDİDEN CHP’NİN OYLARINI ARTTIRDI"

Kamuoyunun Baykal’ın istifası sonrası bir beklenti içine girdiğini, anlatan Altaylı yaptırdıkları "bugün seçim olsa" anketini neden yayınlamadıklarını da şöyle anlattı:

"Kılıçdaroğlu doğal lider. Son doğal lider Özal’dı. Belki biraz Çiller öyleydi. Sonra da Erdoğan. Kılıçdaroğlu halkta, CHP’ye oy vermek isteyenlerde, kararsızlarda bir heyecan yarattı. Baykal’ın istifası sonrası halkta bir heyecan yaratıyor. Baykal var diye oy vermem diyenler yüzünden oy oranı 30’lardan 20’lere düşüyor CHP’nin."

Baykal olayı sonrasında yaptırdığımız ankette dramatik bir artış çıktı. Yüzde 10’dan fazla artış vardı. Bu çok yüksek geldi bana. Ben de sağlamasını yapmak istedim. Çünkü 30’ların üstünde oy oranı çıktı CHP’nin oy oranı. Bu Kılıçdaroğlu gelecek diye düşünülerek insanların karar değiştirdiğini gösteriyor. Baykal iyi bir hatip ama bir kan uyuşmazlığı oldu anladığımız kadarıyla."

"CHP TEMBEL, BAYKAL DÖNERSE SARIGÜL KAZANIR"

CHP tembel bir görüntü oluşturuyor. Ev ev çalışıyor neredeyse AK Parti. Bir dinamizm lazım CHP’ye. Bu dinamizim de lider ile ilgili.

Baykal dönerse CHP’nin oyları eski halinin de gerisine düşer. Bunu CHP seçmeni yemez. Baykal’ın dönmesi büyük hata olur bu anlamıyla. Eğer şu kadar izan var ise Baykal dönmeye kalkışmaz. CHP’nin yaşlı abileri, amcaları, politbürosu Baykal’ın dönmesini ister ama bu dönüş olursa CHP değil Sarıgül kazanır.

Sarıgül’de müthiş bir çalışkanlık var. Türkiye’nin heryerine gidiyor. Br heyecan yaratmaya çlaışıyor. CHP’nin halka dokunmayan tarafı Sarıgül’de var. Halka dokunuyor. Kimi zaman taşıma suyla yapıyor ama hareketlilik yaratıyor.

"ERDOĞAN ’EŞİNİ ALDATANLAR BİZE OY VERMESİN’ DİYEMEZ"

Erdoğan’ın Baykal’ın istifası sırasındaki sözlerine kızmasını normal karşılayan Altaylı, ilginç bir de çıkış yaptı:

"Eşini aldatan bizim partiye oy vermesin derse Başbakan, ciddi bir oy kaybı yaşar."  diyen  Altaylı bu durumu şöyle gerekçelendirdi:

"Muhafazakar kesim arasında eşini aldatanların oranı muhafazakar olmayan kesimlerin içindeki aldatma oranından bir puan daha fazladır belki.İmam nikahlı eşler nerede var? Evde bir eş başka bir yerde bir metres hangi kesimde var? İki üç eşli kitle hangi tarafta daha fazla? Deniz Baykal’ın başına gelen, yapılan şeyin ortaya çıkması, ortaya çıkmış olması. Rezil bir durum ama Başbakan, Baykal’ın komplo demesine itiraz etmesi doğru.

Baykal istifa ettiği gün, topu devletin kucağına bıraktı. Olayı kabullendi, yeni dedi ve artık sıra devlette. Devletin yapması gerekenler var. Kim çekti onu bulması lazım devletin. Zaten Türkiye bir korku atmosferindeydi şimdi iki kat arttı."