Medya
01 Eyl 2020 12:22 Son Güncelleme: 01 Eyl 2020 13:09

Fatih Altaylı, Ahmet Hakan'ın 'arşivini' açtı: Sonuçta aynı siyasi soydan geliyorsunuz!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, isim vermeden Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Abdullah Gül'le ilgili değerlendirmesini köşesine taşıdı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 30 Ağustos mesajı ile dalga geçen bir yazı yazmış ve "Adeta ‘millet ittifakı’nın cumhurbaşkanlığı aday adaylığı için başvuru dilekçesi gibi" ifadelerini kullanmıştı.

Abdullah Gül'ün Atatürk'ü yıllar sonra anmasını eleştiren Ahmet Hakan'a yanıt Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "Sen ne büyükmüşsün Ey Atatürk" diye yazı yazan ve daha önce Atatürk hakkında olumsuz yazılar yazan Ahmet Hakan'ın arşivini açtı ve "Abdullah Gül’le dalga geçen bu yazar kardeşimiz de yakın zamana kadar 10 Kasımları umursamamakla, saygı duruşunda bulunmamakla, Atatürk’ü önemsememekle ve değer vermemekle övünürdü." dedi.

İşte Altaylı'nın Ahmet Hakan'ın Gül yazısı hakkında yazdıkları:

Bir yazar arkadaşımız, Abdullah Gül’ün uzun yıllardan sonra 30 Ağustos’u katlamayı hatırlamasına takılmış.

Gül’le epey bir dalga geçmiş.

Demiş ki, “- Bakın, bakın... Ben artık 30 Ağustos geldiğinde hastalanmıyorum. - Bakın, bakın... Daha önce hiçbir 30 Ağustos’ta mesaj atmamıştım ama bu 30 Ağustos’ta attım. - Bakın, bakın... Nasıl da Atatürk diyorum. - Bakın, bakın... Nasıl da gelişme kaydettim. - Bakın, bakın... Bakın yahu... Bakın... Bakın ama...”

İlk bakışta yazar haklı gibi görünse de bana göre Abdullah Gül’ün de artık Atatürk’ün değerini anlamış olması önemli bir gelişme.

Ve öğrenmenin yaşı yok.

Yeter ki samimi olsun.

Çünkü Abdullah Gül’le dalga geçen bu yazar kardeşimiz de yakın zamana kadar 10 Kasımları umursamamakla, saygı duruşunda bulunmamakla, Atatürk’ü önemsememekle ve değer vermemekle övünürdü.

O da Gül gibi sonradan fikir değiştirdiği açıkladı.

Gül’le alay eden yazar, Atatürk’ün kıymetini 50 yaşından sonra anladı.(Anladıysa)

Yazarın alay ettiği Abdullah Gül de 60’ından sonra...

10 yıl için birbirinizi kırmayın.

Sonuçta aynı siyasi soydan geliyorsunuz!