Fatih Akın'dan olay Sibel Kekilli itirafı! "Erotik geçmişinden ötürü..."

Fatih Akın, Görüntü Yönetmenleri Derneği’nin YouTube’da gerçekleştirdiği canlı yayına konuk oldu. Ersin Gök, Birkan Yorulmaz ve Firar Güney Kayran’ın sorularını yanıtlayan ünlü yönetmen, 'Duvara Karşı' filmine neden Sibel Kekilli'yi seçtiğini anlattı.

Fatih Akın'dan olay Sibel Kekilli itirafı! "Erotik geçmişinden ötürü..." - Sayfa 1

Lise çağlarındayken çalışmaya başladığı bir film setinde sinemayı öğrenmeye başladığını anlattı. Sohbetin devamında Fatih Akın, birçok ödül alan 'Duvara Karşı' filminin hikayesinden de bahsetti.

17
Fatih Akın'dan olay Sibel Kekilli itirafı! "Erotik geçmişinden ötürü..." - Sayfa 2

Ünlü yönetmen, “Duvara Karşı birden patladı, ödüller aldı ve bir anda ‘Alman yönetmen’ olarak değil ‘yönetmen’ olarak buldum kendimi. Filmin başarısı beni Sezen Aksu’yla tanıştırdı. İlk filmimden bu yana şarkılarını kullanırım. 'Duvara Karşı'da yapımcı olduğum için parasız kaldım bir anda" dedi.

27
Fatih Akın'dan olay Sibel Kekilli itirafı! "Erotik geçmişinden ötürü..." - Sayfa 3

Sonrasında Akın'a filmin kadın başrol oyuncusu olarak neden Sibel Kekilli'yi seçtiği soruldu. Akın bu soruya şöyle yanıt verdi:

37
Fatih Akın'dan olay Sibel Kekilli itirafı! "Erotik geçmişinden ötürü..." - Sayfa 4

'ROLÜ KİMSE KABUL ETMEDİ'

"Duvara Karşı’da Sibel’i ben seçtim. Yapımcılarla konuşurken ‘Birol Ünel, Türk. Kızın da Türk olması lazım’ dedim. O dönem Almanya’daki Türk oyuncular çıplaklık var diye kabul etmediler. ‘Ablam kızar, babam kızar, mahalle kızar’ dediler."

47