Gündem
11 Eyl 2015 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Faruk Mercan'dan Ahmet Taşgetiren'e: İlk önce o yazmıştı şimdi unuttu!

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, Bugün'den ayrılıp Star'da yazmaya başlayan Ahmet Taşgetiren'e çok sert bir yanıt verdi.

Bugün gazetesinden 17 Aralık operasyonları sonrasında ayrılan ve Star'da yazmaya başlayan Ahmet Taşgetiren, dün köşesinde dikkat çeken bir anısını paylaşmıştı.

İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek ve paralel yapılanma arasındaki ilişkiyi köşesinde değerlendiren Taşgetiren, Akın İpek'in annesi Melek İpek ile arasında geçen ilginç bir diyaloğa yazısında yer vermişti.

Taşgetiren, Melek İpek'in Bugün gazetesi yayınlarından nefret ettiğini aktarmış ve şöyle yazmıştı:

MELEK İPEK BUGÜN'DEN NEFRET EDİYOR

Burada bir özel bilgiyi paylaşmak istiyorum:

Ben gazeteden ayrılacağımı bildirince hem Akın Bey aradı, hem Melek Hanım. Gazetenin yayınları üzerinde de konuştuk Melek Hanım ile, o da çok rahatsızdı Bugün'ün o günlerdeki yayınından. Şu söz ona aittir:

-Ben de nefret ediyorum Bugün'ün yayınından.

Evet, bu söz ona aittir.

FARUK MERCAN'DAN TAŞGETİREN'E YANIT VAR

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, ‏Twitter hesabından o yazıya yanıt verdi.

Mercan, Taşgetiren'in Yeni Şafak'tan kovulduğu zaman Bugün'ün kendisine kapılarını açtığını üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yüzden Akın İpek'e Taşgetiren'i kovmasını söylediğini ama İpek'in bunu kabul etmediğini yazdı.

İşte Mercan'ın o tweetleri:

Sayın Ahmet Taşgetiren, Yeni Şafak'taki yazılarınıza kim son verdi? Bugün'de yazmanızı kim engellemek istedi? Neden "sorgulama" yapmazsınız?

Ahmet Taşgetiren, Yeni Şafak'tan çıkarılınca, uzun yıllar Aksiyon dergisi, Burç FM ve İpek grubu yayın organlarında kendisini ifade etti.

Ahmet Taşgetiren, son olarak "Bugün" gazetesi yazarı iken, Saray'daki zat, yazılarına son verilmesini istedi. Ama Akın İpek kabul etmedi.

Ne yazık ki 17/25 Aralık'tan sonra Ahmet Taşgetiren'in son limanı havuz medyası oldu. Muktedirin yanında olunca, sadece Cemaati sorguluyor..

Oysa bu dönemin yolsuzluklarını ve kirli işlerini ilk dile getiren isimlerden biriydi Ahmet Taşgetiren... Ama havuza geçince hepsini unuttu.