Spor
12 Ara 2023 17:55 Son Güncelleme: 12 Ara 2023 17:59

Faruk Koca'nın ilk ifadeleri ortaya çıktı! Savcıya 'yumruk' hakime 'tokat' dedi!

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, hakem Halil Umut Meler’e tokat attığını iddia ederek, "Amacım sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu daha sonra kendisini yere attı" dedi.

Çaykur Rizespor ile oynadıkları maç sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldıran ve sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın savcılık ve mahkeme ifadesi ortaya çıktı.

Savcılıkta, hakeme yumruk attığını kabul eden ve pişman olduğunu söyleyen Koca, mahkemedeki sorgusunda ise tokat attığını öne sürdü. Koca savcılık ifadesinde şunları söyledi: "Olay günü maçı tribünden takip ettim. Maç sırasında hakemin verdiği kararlardan dolayı statta büyük gerginlik oluştu. Ben de bundan dolayı çok gerilmiştim. Kendimi sakinleştirmek için tutmaya çalıştım ancak maçın bitişi düdüğü ile birlikte hakemin yanına gidip suratına tükürmek ve sözlü olarak tepki göstermek istedim. Sahaya girip hakemin yanına gittiğimde bir anda görüntülerden de görüleceği şekilde hakeme yumruk atmak suretiyle tepki gösterdim. Benim hakeme vurdugum yumruk onu yere düşürecek derecede ağır değildi. Kendisi 5-10 saniye ayakta kaldıktan sonra kendini yere attı. Sonrasında hakemin darp edildiğini öğrendim, yaralanmaları benden dolayı değil sonraki bu darplardan kaynaklanmış olabilir. Olay bu şekilde meydana geldi, böyle bir olayın içerisinde bulunduğum için üzgünüm, pişmanım.

Koca, mahkemedeki sorgusunda ise şunları söyledi: Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kemik kırığına sebebiyet vermez. Atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim."