Polemik & Kulis
16 Haz 2019 23:36 Son Güncelleme: 17 Haz 2019 01:43

Faruk Bildirici’den Star’a ‘Kabataş’ yanıtı: Yarın belgelerle yanıt vereceğim

Star gazetesi, Faruk Bildirici’nin "Kabataş yalanı" olarak nitelendirilen yazının internet sitesinden kaldırıldığına dair bugünkü yazısını yalanlamıştı…

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Gezi eylemleri sırasında Star’da Elif Çakır’ın yazdığı “Kadınlar küfrediyor, erkekler vuruyordu” başlıklı yazının gazetenin internet sitesinden ‘uçtuğunu’ yazdı. Bildirici’nin yazısının ardından gazete, haberi tekrar siteye koydu.

Bildirici’nin yazısının ardından iddiaları yalanlayan Star gazetesinin bağlı bulunduğu TürkMedya grubu ise şu açıklamayı yaptı:

“Gazeteye manşet olan bir yazı, köşe yazıları kategorisinde değil, haber kategorisinde yer alır. Bunu kontrol etmeden yazmak, yıllarını medya ombudsmanlığına vermiş bir isme de yakışmaz.”

NUH ALBAYRAK: OMBUDSMANLIK TEK TARAFLI BİR ALGI MALZEMESİ MİDİR?

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, Star gazetesine yönelik algı operasyonu yürüten Faruk Bildirici’ye yanıt verdi. Nuh Albayrak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Faruk Bey’in, yönetim ile ilgili hiç ilgim olmayan bir departman hakkında teyit verdiğimi söylemesi çok üzücü. Daha önce de hakkımda yargısız infaz yaptı. Bu ‘ombudsmanlık’, tek taraflı bir algı malzemesi midir? Değilse, neden insanların bir kesimi bu kadar kolay itham ediliyor?”

FARUK BİLDİRİCİ’DEN JET YANIT!

Gazetenin yalanlama içeren bu açıklamalarından kısa bir süre sonra da Bildirici’den jet bir yanıt geldi. Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Bildirici, şu ifadeleri kullandı: