Gündem
03 Kas 2010 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

FARKLI DÜŞÜNCEYE 'TAHAMMÜLSÜZLÜK' HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!

TGF Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ile Star Gazetesi yazarı Mustafa Akyol'a idam ipi atılması olayını kınadı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katılan Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ile Star Gazetesi yazarı Mustafa Akyol’un oturduğu masaya idam ipi atılmasını kınadı.
Sertel, konuya ilişkin yayımladığı mesajda Oğur ve Akyol’a ölümü çağrıştıran bir protesto yöntemiyle idam ipi atılmasının düşünce ve ifade özgürlüğü ile bağdaşmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hangimiz Laik Değiliz’ konulu panelde Hak ve Eşitlik Partisi Gençlik Kolları üyeleri tarafından meslektaşlarımız Star Gazetesi Yazarı Mustafa Akyol ve Taraf Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur’a masalarına idam ipi atılarak yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Fikirlerini ifade etmek için katıldıkları bir panelde meslektaşlarımızın böyle bir saldırıya maruz kalması, kimden gelirse gelsin kabul edilemez. Basın ve düşünce özgürlüğünü sıkça tartışır hale geldiğimiz bugünlerde karşıt düşüncelere karşı gelişen bu tahammülsüzlük ortamını demokrasiyi ve çok sesliliği engelleme girişimi olarak değerlendiriyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik bu tür çirkin saldırıların tekrarlanmamasını diliyor, Gazeteci-Yazar Yıldıray Oğur ve Mustafa Akyol’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.