Fark ödemesi, ikramiye, promosyon... EYT’liler ilk maaşta ne kadar para alacak?

EYT’liler, emeklilik başvurusunu yapmasının ardından ilk ödemelerine kavuşuyor. Bayram ikramiyesi, maaş promosyonu ve fark ödemesi de alacak EYT’lilere maaş gününe ve seçtiği bankaya göre 18 bin ile 25 bin 250 lira arasında para yatırılacak. Peki EYT’liler ilk maaşta ne kadar para alacak? Kaç günlük fark ödenecek?

Fark ödemesi, ikramiye, promosyon... EYT’liler ilk maaşta ne kadar para alacak? - Sayfa 1

Emeklilik başvurusu yapan EYT'lilerden aylık bağlama işlemi tamamlananlar aynı ay içerisinde 4 ayrı kazanca birden kavuşuyor. Bunların ilkini fark ödemeleri oluşturuyor. Ayın 1'i ile yaşlılık aylığı tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen maaş ödeme tarihi arasındaki süre için fark ödemesi yapılıyor.

114
Fark ödemesi, ikramiye, promosyon... EYT’liler ilk maaşta ne kadar para alacak? - Sayfa 2

Maaş ödeme günü ayın 17'si olana 16 günlük ödeme veriliyor. Maaş günü ayın 28'i olan da 27 günlük fark alıyor. Ek ödeme dahil 7 bin 500 lira maaş alacak emekliye eğer 16 günlük fark alacaksa ödenecek tutar 4 bin lira, 27 günlük fark alacaksa 6 bin 750 lira oluyor.

214
Fark ödemesi, ikramiye, promosyon... EYT’liler ilk maaşta ne kadar para alacak? - Sayfa 3

EN AZ 9.500 TL MAAŞ VE İKRAMİYE

Takvim’den Çığıl Ön Yener’in haberine göre, aylık bağlama işlemi tamamlananlara fark ödemeleri başlarken, bunu 14 Nisan'da başlayacak emekli aylığı ve bayram ikramiyesi ödemeleri izleyecek. 

314
Fark ödemesi, ikramiye, promosyon... EYT’liler ilk maaşta ne kadar para alacak? - Sayfa 4

Meclis'ten geçen yasa kapsamında ek ödeme dahil en az 7 bin 500 lira aylık yatırılırken, Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak da tüm emeklilere 2 bin lira verilecek.

414