Gündem
22 Kas 2018 12:34 Son Güncelleme: 22 Kas 2018 12:48

Fanatik 24. yaşını kutladı! Mehmet Soysal'dan önemli mesajlar!

20 Kasım 1995’te yayın hayatına başlayan Fanatik'in yaş günü Demirören Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın katılımıyla kutlandı.

Türk Spor basınının önemli gazetelerinden Fanatik 24 yılı geride bıraktı.

Demirören Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın katıldığı, Fanatik Gazetesi Yayın Yönetmeni Necil Ülgen’in ev sahipliğinde yapılan kutlamada Fanatik Gazetesi çalışanları yer aldı.

“Fanatik ailesi için bugün önemli bir gün” diyen Demirören Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, “24 yıl aslında dile kolay gibi geliyor ama o yılları burada yaşayan arkadaşlarımızın her birine sorsak, her birini dinlesek çok farklı hikayeler çıkar. Türkiye’de spor zor ama kitleleri buluşturan, birleştiren bir olay”dedi.

‘ÇİLEYİ MEDYA ÇEKİYOR’

Soysal, “Beşiktaş’taki statta 40 bin kişiyi kimse kolay kolay bir araya getiremez. Orayı olağanüstü bir arada yaşama sanatının keşfedildiği yer olarak görmüşümdür. Hangi partiye ait, nereli olduğu, hangi okullu olduğu, nereden geldiği hiç önemli değil. Aynı formayı giymiş, 40 bin kişi aynı ağızdan tezahürat yapıyor. Fenerbahçe ve diğer camialar içinde geçerli. Seyirci sadece 90 dakikaya şahit oluyor. Ama bunun arka planını, A’dan Z’ye bütün kahrını, çilesini çeken tamamen spor medyasıdır” dedi.

‘GLOBAL REKABETTEYİZ’

Mesleğimizin farklı yerlere gittiğini kaydeden Mehmet Soysal, “Çok büyük global sermayelerle rekabet etmek zorundayız. Facebook ve Instagram gibi yerler 100 milyar dolarlık şirketler. Mobil şirketler Türkiye’de gazetecilik yapmaya başladı. Yeni kuşak telefon ve ipadle her şeyi hepimizden önce öğrenebiliyor. Biz o yüzden diyoruz ki, gazetelerimizi olağanüstü yatay bir geçişle dijitallere doğru kayarak çağın gerisinde kalmayalım. Acımasız rekabetin önüne geçelim. UEFA nasıl bir kural koymuş “Futbol futbolcularındır” demişse, biz de diyoruz ki “gazete gazetecilerindir olmalı”. Onların emeklerini kurumsal olarak çok iyi değerlendirmeliyiz” ifadesini kullandı. Demirören Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, konuşmasının ardından Fanatik'in 24. yaş günü pastasını, Genel Yayın Yönetmeni Necil Ülgen ile birlikte kesti.