Faiz kararı toplantısına katılmayacak mı? Gaye Erkan günler sonra ortaya çıktı

Yaklaşık 1 aydır ABD’de yatırımcılar ile temas halinde olan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’la ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Son olarak TCMB’nin ocak ayı faiz kararı için Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına katılmayacağı da gündeme geldi. İddialara yönelik cevap niteliğinde bir fotoğraf paylaşıldı.

Faiz kararı toplantısına katılmayacak mı? Gaye Erkan günler sonra ortaya çıktı - Sayfa 1

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ekonomideki bazı başlıkları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık etti. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci de iştirak etti.

18
Faiz kararı toplantısına katılmayacak mı? Gaye Erkan günler sonra ortaya çıktı - Sayfa 2

EKK TOPLANTISINA HAFİZE GAYE ERKAN DA KATILDI
Ancak masadaki en dikkat çeken isim ise yaklaşık 1 aydır ABD’de yatırımcılar ile temas halinde olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu.

28
Faiz kararı toplantısına katılmayacak mı? Gaye Erkan günler sonra ortaya çıktı - Sayfa 3

Gaye Erkan’ın babasının bir çalışanın işine son verdirdiğine yönelik tartışmalar devam ederken, bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatsız ettiği öne sürüldü.

38
Faiz kararı toplantısına katılmayacak mı? Gaye Erkan günler sonra ortaya çıktı - Sayfa 4

Hatta son olarak Gaye Erkan’ın, Perşembe günü yılın ilk faiz kararını açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) toplantısına da katılmayacağı dile getiriliyordu.

48