Politika
18 Nis 2020 17:38 Son Güncelleme: 18 Nis 2020 17:42

Fahrettin Koca'ya dair bilinmeyenler! Babası Hasan Koca anlatmıştı

Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanı olmasının ardından açıklamalarda bulunan Hasan Koca oğluna dair dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Çin'in Wuhan kentidne başlayan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını Türkiye'yi de etkiledi. Ülkemizde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Çok sayıda yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü ülkemizde salgın nedeniyle ciddi tedbirler alınmış durumda. Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmesiyle birlikte en çok konuşulan isimlerden biri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Sürecin başından bu yana ortaya koyduğu çalışma ile toplumun tüm kesimlerinin takdirini toplayan Fahrettin Koca'nın sergilediği tavır topluma pozitif yönde etki ediyor.

Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanı olmasının ardından Anadolu Ajansı Koca'nın babası Hasan Koca ile bir röportaj gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Sağlık Bakanı Fahrettin Koca babası Hasan Koca tarafından övgü dolu sözlerle anlatılmıştı.

"Çok istemedi bakan olmayı ama kendisine verilen bu görevi kabul etti"
Bakan Koca’nın 79 yaşındaki babası Hasan Koca, AA muhabirine, oğluyla gurur duyduğunu, oğlunun ülke için önemli hizmetlere imza atacağına inandığını söylemişti.

Şu ana kadar siyasetten uzak durarak sağlık alanında çalışmalar yapan oğluyla bakanlık öncesi bir görüşme yaptıklarını anlatan Hasan Koca, “İşleri çoktu, hastaları çoktu. Ben 'olma yavrum’ dedim. Kendi de çok istemedi bakan olmayı ama kendisine verilen bu görevi kabul etti. İnşallah bütün Türkiye'nin yararına çalışmalar yapar." diye konuşmuştu.

Koca’nın eğitim hayatına ilişkin bilgi veren Hasan Koca, "6 çocuğum var . Bakan bey en büyük çocuğum. Kendisi hep çok başarılıydı. Lisede, fakültede, Cerrahpaşa'da, hepsinde birinci çıktı. Çok başarılıydı. Çok iyi, çok temiz bir insan. İnsanlara hiç kıyamaz. Ondan böyle bir şey bekliyordum. Her zaman çok zekiydi. Allah nasip etti, inşallah iyi olur." ifadelerini kullanmıştı.

"Haksızlığı hiç sevmez. Bir haksızlık oldu mu karşısında durur"
Hasan Koca, oğlunun merhametli, prensipli ve disiplinli bir insan olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etmişti:

"Oğlum haksızlığı hiç sevmez. Bir haksızlık oldu mu karşısında durur. İnşallah Türkiye için iyi olur, başarılı olur, elinden geldiğince her şeyi yapar, herkese yararlı olur. Ben eğitime önem veririm. Evvela çiftçiydim, sonradan mahallemizde bakkallık yaptım. Bu marketle çocuklarımın hepsini okuttum. Elhamdülillah hepsi de başarılı oldu, okudular. Dün akşam 1. sınıftaki öğretmeni telefon etti bana. 'Ben de biliyordum ondan bir şey çıkacağını' dedi. Öğretmeni bile anlamış birinci sınıftayken. Belli oluyordu zaten, nereye giderse başarılı olurdu.”