Sağlık
11 Ağu 2021 19:59 Son Güncelleme: 11 Ağu 2021 20:05

Fahrettin Koca'dan 'yüz yüze eğitim' açıklaması! Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik Bilim Kurulu toplantısı sonra önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yüz yüze eğitim için alınması gereken tedbirlerin Bilim Kurulu tarafından hazırlandığını açıkladı.

Bakan Koca'nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Aşıların kullanıma girmesi salgınla mücadelede en büyük kırılma anlarından biridir. Salgını belki de iki evrede almak durumundayız. Aşıdan önce ve aşıdan sonra.

İş yerlerimiz kapalı kapandı, gençlerimiz okullarından uzak kaldı. Öğrencilerimiz her zaman önceliğimiz oldu. Buna rağmen çocuklarımız yüz yüze eğitimden mahrum kaldı. Ancak bugünler geride kaldı. Artık aşı var.

"TÜM OKULLAR ZAMANINDA AÇILACAK"

Tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz mümkün değildir. Eğitime ara vermeden gelecek dönemi karşılayacağız. Bilimi Kurulumuz kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirleri görüştü. Milli Eğitim Bakanlığımız ile bunu sizlerle paylaşacağız. Bakanlıklarımız tam bir koordinasyonla çalışıyor.

AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Aşı programımız bugüne kadar teşvik ve tercih konusuydu. Artık her bir vatandaşımız için tercih edilemeyecek kadar önemli. Olmazsa olmaz bir kural haline gelmedi. Aşı olmayanlar düzenli olarak PCR test sonucu göstermelidir.

Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az 2 doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli.