Gündem
24 Nis 2021 16:28 Son Güncelleme: 24 Nis 2021 16:31

Fahrettin Altun'dan HDP'ye "Ermeni Soykırımı" tepkisi

HDP’nin Twitter hesabından “Ermeni soykırımı ile yüzleşin” paylaşımı yapıldı. Paylaşıma çok sayıda tepki gelirken iktidardan da sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1.5 milyon Ermeni'nin ölümüyle sonuçlandığı belirtilen 1915 olaylarına ilişkin, “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!” başlıklı bir açıklama yapan HDP’ye sert bir dille tepki gösterdi.

“Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir!” diyen Altun, “Sizi aziz milletimize havale ediyoruz...” dedi.

Altun’un paylaşımı şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: HDP’nin açıklamasına tepki göstererek, “Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Tarihi çarpıtarak sadece kendi tarifinizi ifade etmiş olursunuz. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar yıkıcı siyaset yine sizden çıktı. Yaptıklarınız herkese ve her şeye haksızlık ve saygısızlıktır. Nerede bir yıkıcı siyaset varsa ilk destekçisi siz oluyorsunuz. Söylediğiniz şey bir tarih tezi değil, bir siyasi analiz değil, bir siyasi iddia bile değil. Söylediğiniz şey sadece Asala ve PKK arasındaki ilişkinin sözcülüğünden ibarettir. Asıl utanılması gereken budur.