Gündem
08 Ağu 2020 17:35 Son Güncelleme: 09 Ağu 2020 09:33

Fahrettin Altun'dan flaş medya açıklaması! "Çoğulculuk arttı, birilerinin tekeli kırıldı"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, üniversite tercih etkinliğinde yaptığı konuşmada “Türkiye 2002’den bu yana daha güçlü” dedi ve medyada çoğulculuk ve çeşitliliğin arttığını söyledi.

Altun, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğiyle internet ortamında düzenlenenlen TercihFest’in açılışında konuştu.

Ülkede son 20 yılda yaşanan değişim ve dönüşüme paralel olarak medyada da çoğulculuk ve çeşitliliğin arttığını belirten Altun 'bunu birilerinin çok ciddi sorun olarak gördüğünü' ifade edip şu yorumu yaptı:

"Çünkü birilerinin tekeli kırıldı. Tekelin ortadan kalktığı bir ortamda elbette o tekelin sahipleri eski düzene ağıt yakmaya, eski düzene olan özlemlerini dile getirmeye devam ederler. Yeni düzende ortaya çıkan bu çoğullaşmayı, bu genişlemeyi bir sorun olarak addederler. Bugün birilerinin yeni dönemin medya sistemine yönelik olarak yaptıkları eleştiriler, esasında böylesi bir geçmişe yönelik yakılan, o monopol düzenine yakılan ağıttan ibarettir.

"Ülkemiz son 18 yılda her alanda büyüdü. Demokrasimiz vesayetten, ekonomimiz bağımlılıktan kurtularak güçlendi. Dış politikamız özerkleşti ve özgün politikalarla Türkiye'nin çıkarları ekseninde ilerlemeye başladı."