Gündem
12 Eki 2013 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

FACEBOOK'UN YENİ ÖZELLİĞİ KULLANICILARINI ÇILDIRTTI!

Facebook'un bu özelliğini tamamen kaldırdığını duyurması kullanıcılar arasında öfkeye neden oldu.

Kendilerini Facebook arama sonuçlarında gizleyenler de artık bulunabilir olacak; diğer bir deyişle Facebook üzerindeki herkes artık isimleriyle aranıp görüntülenebilecek.

“İsminizi kullanarak kimler zaman tünelinizi görüntüleyebilir?” seçeneğini geçtiğimiz sene Facebook gizlilik ayarlarından kaldıran Facebook, şimdi bu özelliği kullanan kısıtlı sayıda kullanıcıyı da isimle aranamama ayrıcalığından muaf ediyor. Bu değişiklikle birlikte kimsenin Facebook arama sonuçlarında çıkmama gibi bir şansı yok.

Ayrıca bu gizlilik seçeneğinin kaldırılmasıyla sosyal ağ aramasıyla (Graph Search) engellenen kişiler de kullanıcının sayfasını arama sonuçlarında görebilecek. Ancak bu sayfanın içine girip paylaşımlarınıza, fotoğraflarınıza ve kişisel bilgilerinize bakabileceği anlamına gelmiyor. Arama sonuçlarında adınız ile sizi bulan engellediğiniz kişiler yalnızca herkese açık olarak paylaştığınız içeriklerinizi görebilecek.

"KULLANIŞLI DEĞİLDİ"

Facebook, bu gizlilik özelliğini sosyal ağa yapılan son güncellemeler sonrası çok fazla kullanışlı olmadığından kaldırdığını söylüyor. Bu gizlilik ayarını Facebook bu gizlilik ayarının sosyal ağın limitli özelliğe sahip olduğu zamanlar için geliştirildiğini ve son güncellemeler sonrası geçerli olmadığını söylerken bu ayarla birlikte isimle aratılıp bulunamazsanız bile ortak arkadaş listelerinde ya da etiketlendiğiniz fotoğraflarda adınıza tıklandığında yine profilinize ulaşılabilir olduğunuzu vurguluyor.

Facebook başkaları tarafından görüntülenmemesini istediğiniz paylaşımları tek tek herkese açık, arkadaşlar, sadece ben ya da özel seçeneklerinden birini seçerek ayarlayabileceğinizi yineliyor.

Eğer sizi rahatsız eden bir kullanıcı varsa ise bunun en iyi yolunun onu engellemek olduğunu dile getiriyor. Ancak bu kullanıcıların sahte isimlerle hesap açıp yeniden sizi rahatsız etme ihtimali de yok değil.

Facebook kaldırdığı bu özelliğin kullanışlı olmadığını söylese de arama sonuçlarında tüm Facebook üyelerinin görüntülenebilecek olması ve kaldırdığı bu gizlilik ayarının yerine bir alternatifini sunmuyor oluşu tartışmalara neden olacak gibi duruyor.