Teknoloji
27 Eki 2022 10:52 Son Güncelleme: 27 Eki 2022 10:52

Facebook’tan Kahramanmaraş hamlesi! İstasyon kurdu…

Facebook, Kahramanmaraş'ta girişimcilik istasyonu kurdu. Haberi, Dünya yazarı Kerim Ülker verdi.

Dünya yazarı Kerim Ülker, Facebook'un Kahramanmaraş'ta girişimcilik istasyonu kurduğunu belirtti. Ülker, yazısında şunları belirtti:

"Dünyaca ünlü sosyal medya sitesi Facebook, geleceğin iş dünyasına özel geliştirdiği istasyonlarına bir yenisini daha ekledi. ABD’li devin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği’nin işbirliği ile hayata geçirdiği META adlı istasyonlarda girişimciler ve KOBİ’leri, dijital ortama, iş yapmak üzere taşıyor. İlki İstanbul’da kurulan bu istasyonlar, geçen yıldan bu yana Anadolu kentlerine yayılmaya başladı.

Mersin, Aydın, İzmir, Çanakkale, Antalya gibi kentlerde açılan bu istasyonların son durağı ise Kahramanmaraş oldu. Geçen hafta Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) Kahramanmaraş ve Diyarbakır şubelerinin açılış süreçlerini takip etmek için de kentin Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu çalışma ofislerini gördüm.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun kente getirdiği uygulama, önümüzdeki günlerde açılacak ve genç girişimcileri ağırlayacak İstasyonda aynı anda 30 kişinin çalışabileceğini söyleyen Balcıoğlu, 'Dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Facebook’un TOBB ve Habitat Derneği ile geliştirdiği bu ekosistem, şehrimizin girişimci adaylarının da önünü açacak. İstasyondan 20’si software 10’u da atölye kısmı olmak üzere aynı anda 30 genç arkadaşımız faydalanabilecek. Atölyelerde 3 boyutlu yazıcı, lazer kesiciler gibi üretime dayalı malzemeler de bulunuyor' dedi."