Gündem
20 Mayıs 2012 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

FACEBOOK'TA BÜYÜK HÜSRAN!

Facebook hisseleri seansı sadece yüzde 0,61 artışla kapadı, U2'nin solisti Bono, Facebook sayesinde en zengin rockçı oldu.

Sosyal paylaşım ağı Facebook’un Cuma günü yaptığı halka arz girişimindeki büyük reklama rağmen, hisseleri kapanışta sadece 23 sent kazanarak yüzde 0,61 gibi zayıf bir artışla 38,23 dolardan kapandı.

BloombergHT’nin ahberine göre; seans içinde en yüksek yüzde 12 artışı gören hisse senedi, kapanışa doğru inişe geçerken, halka arzı yöneten bankaların müdahalesiyle açılıştaki 38 dolar eşiğinin altına düşmedi, ancak büyük bir artış da elde edemedi.

İlk günkü hayal kırıklığının ardından, Social Internet Fund şirketinin uzmanı Lou Kerner, eğer bankalar müdahale etmediyse ne olduğunu anlamanın kolay olmadığını belirtirken, hisselerin fiyatının uygun olduğunu, ilk seansta endişenin hakim olduğunu, ayrıca yeterince iştah bulunmadığını söyledi.

Pace Üniversitesi Profesörü ve eski yatırım uzmanı Darren Hayes de küresel piyasalardaki olumsuz havanın Facebook operasyonunu da olumsuz etkilediğini kaydetti.

Halka arzı şenlikli bir biçimde yapılan ve açılış gongunu kurucusu 28 yaşındaki patron Mark Zuckerberg’in çaldığı Facebook’un California Menlo Park’taki merkezinin önünde de yüzlerce kişi toplandı ve borsaya girişe destek verdi.

Bu arada, U2’nin solisti Bono, Facebook’un dünkü halka arzı sayesinde rock müziği dünyasının en zengini oldu.

Kendisine ait ticaret firması Elevation Partners ile Facebook’un ilk yatırımcıları arasında yer alan ve Facebook’un yüzde 2,3 hissesine sahip olan Bono’nun servetinin son halka arz işlemiyle 1,5 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor.

Bono’nun böylece müzik endüstrisinin en zengini ve 1 milyar dolar serveti olan Paul McCartney’i geçerek en zengin rockçı olduğu belirtiliyor.


 

Emlakeki.com’a gelin evinizi seçin

Ali Ağaoğlu: İşini Doğru Yapan 2012′yi Rahat Geçirir

Home Aves’te 412 bin TL’ye 3+1!

Dumankaya IQ Ev Sistemi ile içiniz rahat!

ByConcept Sultanbeyli’de 800 daireye ulaşacak!

Kavaklı Konut Projesi’nde 36 Ay Sıfır Faizle 295 Bin TL’ye 3+1

Anadolum Mini Point’te 5 bin lira peşinatla! 24 ay sıfır faizle!

Bağcılar Ege Yapı Batışehir Projesinde 1.710 TL Peşinatla

Rings İstanbul Evleri’nde 60 Ay Sıfır Faizle

Yalçınlar Göl Mahal’de Sıfır Saizle 1 Milyon 295 Bin Dolara

Papatya Sitesi 3′te 30 ay sıfır faizle! 113 bin 900 liraya!

Ritim İstanbul Projesinde 242 Bin Liraya 1+1