Gündem
13 Şub 2015 09:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Facebook hesapları miras bırakılacak

Amerika merkezli sosyal paylaşım sitesi Facebook getirdiği yeni özellikle kullanıcılara hesaplarını miras olarak bırakma imkanını sunacak.

Dünya üzerinde 1.5 milyar kullanıcı sayısıyla bir rekora imza atan Facebook kullanıcıları için yeni bir özellik getirdi. Facebook getirdiği yeni özellikle, kullanıcıların öldükten sonra hesaplarını miras olarak bırakabilme imkanı sunuyor.

HESABINIZI MİRAS BIRAKIN
''Legacy Contact'' yani ''Miras Kontratı'' olarak hesapların güvenlik ayarlarına gelen menüye giriş yaparak, eğer hayatınızı yitirirseniz hesabınızın konrolü kime geçecek belirleyebiliyorsunuz. Seçtiğiniz kişi, eğer siz hayatınızı yitirirseniz ve Facebook bunu teyit ederse, hesabınızın profil ve kapak resmini değiştirebilir yada hesabınızı tamamen kapatabilir.



ÖLDÜKTEN SONRA HESAP KONTROLÜ
Facebook yöneticisi Vanessa Callison yaptığı açıklamada, bu özellik ile birlikte yaşamını yitiren kişilerin aile ve arkadaşları hesaplarını kolayca kontrol ederek, ister kapatabileceklerini isterlerse de anmaya devam edeceklerini belirtti.

AMERİKALILAR İÇİN AKTİF
Şu an için sadece Amerikalı kullanıcılar için aktif olan özelliğin kısa süre içerisinde global olarak aktif edileceği tahmin ediliyor.