Spor
09 Şub 2023 16:02 Son Güncelleme: 09 Şub 2023 16:05

F1 pilotlarından deprem kampanyası

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ilimizi etkileyen depremin ardından Formula 1 pilotu Lewis Hamilton Türkiye için yardım kampanyası başlattı. Öte yandan diğer Formula 1 pilotlarından paylaşım geldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ilimizi etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ederken Formula 1 pilotları Türkiye paylaşımında bulundu.

Özellikle Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un yardım kampanyası başlatması dikkat çekti.

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton depreme karşı duyarlı davranan sporcular arasında yer aldı. 7 Dünya Şampiyonluğu bulunan Hamilton yardım kampanyası başlattığını kendi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ferrari'nin Monacolu pilotu Charles Leclerc de Türkiye'ye yardım için sosyal medya hesabından IBAN numarası paylaştı. Leclerc'in bu hareketi alkış aldı.

Hamilton'ın takım arkadaşı George Russell da paylaşımda bulunan pilotlar arasında yer aldı. İngiliz pilot depremzedeler için barınak, yiyecek ve hijyen malzemesi ihtiyacına dikkat çekti. Russell ayrıca bağış toplanan adresi paylaştı.

Ferrari'nin İspanyol pilotu Sainz yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Yıkıcı depremin ardından Türkiye ve Suriye'den gelmeye devam eden haber ve görüntüler dehşet verici. Tüm düşüncelerim ve dualarım etkilenen herkes ve kurbanların aileleri ile."

Skorer