Magazin
03 Haz 2021 17:09 Son Güncelleme: 03 Haz 2021 17:16

Ezgi Mola’ya destek veren ünlülere kötü haber! O hamle büyük tepki çekti

Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılan Ezgi Mola’ya bir şok daha geldi. Orhan’ın avukatı, oyuncuya destek veren ünlüler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Musa Orhan hakkındaki sözleri sebebiyle hakkında dava açılan Ezgi Mola, bugün bir şok daha yaşadı. Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, oyuncuya destek veren 16 ünlü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Batman’da intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanması tepkilere neden olmuş, Ezgi Mola da sosyal medya hesabından “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya! Ne deyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! #MusaOrhanTutuklansin” paylaşımında bulunmuştu.

 

Söz konusu paylaşım üzerine Mola hakkında, hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bu gelişme ile birlikte sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra pek çok ünlü isim ‘#EzgiMolaYalnızDeğildir’ etiketiyle kampanya başlatarak oyuncuya destek mesajları yağdırdı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Musa Orhan'ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, bugün yaptığı açıklama ile sosyal medya üzerinden yazılan mesajların bazılarının hakaret içerdiğini tespit ettiklerini belirtti ve ‘hakaret içerikli paylaşım yaptıkları’ ileri sürülen Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ile Selçuk Balcı hakkında suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettiklerini belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

Batman’ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan İpek Er, 34 gün sonra, 18 Ağustos 2020'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Er, geride bıraktığı mektupta Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasında bulundu.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edilen Musa Orhan hakkında Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı.