Televizyon
06 Şub 2012 21:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

EZEL'İN SENARİSTİNDEN YENİ DİZİ!

Kerem Deren, 2012'de çekmeyi planladığı sinema filminin de müjdesini verdi.

Habertük’te ’Hayatın İçinden’ programına konuk olan senarist Kerem Deren Şubat ortasında yayınlanmaya başlayacak olan Selçuk Yöntem’in de kadroda yer aldığı Uçurum dizisini ve çekim tarzını anlattı.

Ceren Akdağ Şahin’in sorularını yanıtlayan Deren, hareketli, aksiyon dolu dizilerden sonra aşk filmi çekmek istediğini söyledi. Deren yönetmenlik de yapmak istediğini ekleyerek "Bozcada’da geçecek film. Yönetmenliğini de kendim denemek istiyorum. 2012 yaz ayında çekmek istiyorum" dedi.

"Ezel tek sezon olsaydı daha çarpıcı olurdu"
Ezel dizisi bence bir sezon olsaydı dizi daha değerli olurdu. Ama anlaşma 2 sezondu ve bu ticari bir işti, yapacak bir şey yoktu.

"Ezel gibi flashback kullanmak isteyen çok oldu. Başarılı olamadılar"
Flashback yöntemi çok kullanılmıyordu. Bu bir anlatım tekniği aslında. Ezel’den sonra bu yöntemi herkes taklit etmeye çalıştı. Veya şiirler okunmaya başladı ama doğru analiz eilmeden yapılan işlerde tutmadı tabi.

Çocukluğumu evde geçirdim
Yalnızdım. Karikatürler çizerek kendimi ifade ediyordum. Hikayeleri böyle anlatıyordum. Robert kolejinden sonra, Londra’ya, ABD’de tiyatro, Uluslar arası ilişkiler masterı yaptım.

Behzat Ç ve Leyla ile Mecnun dizilerini seyrediyorum
Bunlar yeni kapı açan diziler. Türkler dizilerden çok etkileniyor. Kültürümüzün içine girdi. Başka ülkelerde bu kadar içselleştirmiyorlar karakterleri. Kurmaca işler olduğunu farkında değiller. Nihayetinde televizyon baskının kendisi. Yani ne kadar sanatsal bir şey yaptığımızı iddia etsek de bu bir pazalama aracı.

"Ezel masaldı, şimdi gerçek hikaye var"
Yeni Dizi: Uçurum dizisi Şubat ayı ortasında başalayaca. Ezel’den önce hazırlamıştım.Araştırma süreci de uzundu. Ezel masaldı, bu bize dokunan bir hikaye.Gerçek hikayelerden yola çıktım, bir çok kişiyle konuştum. İnsan
ticareti konu alınıyor. Moldova’da çekildi bir kısmı. İtalya ve Fransa’dan başrol kadın oyuncularımız. Aksaray’da çekimler devam ediyor.

"Önce Uçurum dizisi, sonra Bozcada’da aşk filmi var"
Film: Aşk filmi çekmek istiyorum. Bozcaada’da geçecek. 2012 yaz aylarında çekime başlayıp, yıl sonuna da yetiştirmek istiyorum. Yönetmen koltuğunda da ben oturacağım.

Habertürk
ETİKETLER
#Ezel #dizi #senarist