Gündem
18 Ara 2011 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

EZELHAN ÜSTÜNKAYA'YA SALDIRIYI BÜTÜN ÖRGÜTLER KINADI!

Meslek kuruluşları basın özgürlüğünün hedef alındığını belirterek "eşkiyalığın takipçisi olacaklarını" açıkladı.

Bugün gazetesinin Meclis bürosunu basarak muhabir Ezelhan Üstünkaya’ya yönelik saldırıda bulunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Yıldız’a medya dünyasından tepki yağıyor.
Meslek kuruluşları basın özgürlüğünün hedef alındığını belirterek "eşkiyalığın takipçisi olacaklarını" açıkladı. Özür dilemenin yetersiz olduğunu belirten gazeteciler saldırganların acilen cezalandırılması gerektiğini söyledi. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP Milletvekili Faik Tunay’ın danışmanı Yavuz Demir’in Bugün muhabiri Üstünkaya’ya saldırmasına her kesimden tepki geldi. Meslek kuruluşları bu tarz saldırıların gazetecinin görevini engellemeye yönelik olduğuna dikkat çekti.

TGC’DEN SUÇ DUYURUSU ÖNERİSİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç gazetecilere uygulanan kaba kuvvetin savunulacak bir tarafı olmadığını söyledi. Saldırıyı yadırgadıklarını belirten Erinç, "Böyle bir saldırı bizi üzmüştür. Karşı tarafın en yetkilisi yapılanın yanlış olduğunu kabul etmiş özür dilemiştir. Muhabir arkadaşımız suç duyurusunda bulunmuşsa saldırganların kesinlikle cezalandırılması gerekir" dedi.

ÇGD: SALDIRI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Ahmet Abakay saldırının gazeteciyi susturma anlamına geldiğini kaydetti. Saldırganların cezalandırılmaları gerektiğini bildiren Abakay, "Ezelhan yapması gerekeni yani görevini yapmıştır. Sözlü ve fiili müdahale etmek basın özgürlüğüne saldırıdır. Özür yetmez. Bu saldırganların cezalandırılması ve görevden alınmasını bekliyoruz. Saldırı kesinlikle kabul edilemez" şeklinde konuştu.

TGS: KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan Sadık İpekçi gazeteciye yapılacak herhangi bir muamelenin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmesinin gerekliliğine değinen İpekçi, "Saldırı gazetecinin görevini engellemektir. Bunu kınıyoruz. Hiçbir gazeteci fiziki ya da sözlü müdahaleyi hak etmez" değerlendirmesinde bulundu.

MEDYA DERNEĞİ: KABUL EDİLEMEZ

Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel, saldırıyı ’çirkin’ olarak tanımladı. Hiçbir gazeteciye müdahalenin kabul edilemeyeceğini belirten Ergürel şöyle devam etti: "Mecliste çalışan akredite olmuş bir gazeteci arkadaşımıza böyle bir müdahaleyi kimse kabul edemez. Bir gazetecinin görevi olanı biteni kamuoyuyla paylaşmaktır. Haberde zaten o kişiden görüşte alınmıştır. Bu haber hoşuna gitmediyse o muhabirin suçu değildir."

BASIN KONSEYİ: KENDİNİ BİLMEZLER

Basın Konseyi Başkanı Osman Birgit, "Kendini bilmez bir parti üyesinin size karşı kaba kuvvet kullanmaya kalktığını üzüntü ile öğrendik. Medyaya karşı yapılan bu tür olaylar Basın Konseyi’nin ilk toplantısında gündeme alınacaktır" ifadelerini kullandı.

PDM: GAZETECİ DÖVEREK GERÇEĞİN ÜZERİNİ ÖRTEMEZLER

Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ise gazetecisi susturulmuş bir toplumun kör, sağır ve dilsiz olacağına işaret ederek "Halk adına siyasetçiye ayna tutan gazetecilerin yazdıklarından rahatsız olanlar bilmelidirler ki kaba kuvvetle bunu engelleyemezler. Gazeteci susturarak, üzerine yürüyerek gerçeğin üzerini örtemezler" dedi.