EYT'liye ek zam müjdesi! Emekli maaşları artacak

EYT'nin Meclis'ten geçmesinin ardından gözler Resmi Gazete'ye çevrildi. Milyonlar dört gözle emekli maaşının bağlanmasını beklerken, TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamı maaşlara zam olarak yansıyacak. Maaşlar, milli gelirdeki artıştan dolayı büyüme oranının yüzde 30'una denk gelen yüzde 1,68 oranında zamlanacak.

EYT'liye ek zam müjdesi! Emekli maaşları artacak - Sayfa 1

Milyonların heyecanla beklediği EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra başvuru süreci başlayacak. Mart ayı içerisinde başvurusunu yapan EYT'liler ilk maaşlarını nisan ayında alacak.

116
EYT'liye ek zam müjdesi! Emekli maaşları artacak - Sayfa 2

MAAŞLARA BÜYÜME ZAMMI
EYT'liler maaş bağlanmasını beklerken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) büyüme rakamlarını açıklamasıyla maaşlara zam göründü. Milyonlarca EYT'linin maaşı, 2022 yılındaki ekonomik büyümeden kaynaklı artış eklenerek belirlenecek.

216
EYT'liye ek zam müjdesi! Emekli maaşları artacak - Sayfa 3

TÜRKİYE 2022'DE 5,6 BÜYÜDÜ
TÜİK, Türkiye ekonomisinin 2022 yılında yüzde 5,6 oranında büyüdüğünü açıkladı. Yürürlükteki uygulamaya göre, 2022 yılı büyüme oranı bu yıl ocak ayından sonra emekli olanların maaşlarına artış olarak yansıyacak.

316
EYT'liye ek zam müjdesi! Emekli maaşları artacak - Sayfa 4

YÜZDE 1,68'LİK ZAM
Milli gelirdeki artıştan dolayı büyümenin yüzde 30'u oranında maaşlar zamlanacak. Bu da yüzde 1.68 artış anlamına geliyor.

416